:

Bárki feltörheti az Apple több mint százezer forintos okos ajtózárját

Bárki feltörheti az Apple több mint százezer forintos okos ajtózárját

Új terméket jelentett be októberben a Level nevű cég, az Apple-lel való partnerség részeként. A Lock+ egy egyszerű ajtókilincs, leszámítva, hogy csak okostelefonunk odaérintésével tudjuk kinyitni. Az exkluzív Apple-termék új szintű integrációt vállalt az iOS beépített biztonsági eszközeivel, különösen a Home Keys funkcióval, ennek azonban meg is kéri az árát: a terméket 330 dolláros (134 ezer forintos) lehet megvásárolni. Egy szakértő szerint azonban úgy tűnik, nem jelent valódi védelmet a tolvajok ellen – írja a SlashGear.

A négymillió feliratkozóval rendelkező videós, LockPickingLawyer számos ajtófeltörési technikával tesztelte a Level Lock-ot, és mindegyik bevált. Ehhez pedig még ha nem is filléres, de relatíve olcsó eszközök kellettek csak: az ütőkulcsok, a feszítőelemek és a gyűrűk összesen 40 dollár (16 ezer forint) körüli összeget tettek ki. A legnagyobb probléma a szakértők szerint a cilinder zárral van, így ha valaki biztonságot akar, érdemes lehet ezt a részét lecserélni. Ez azonban csak még tovább növeli az intelligens zár költségét.

Lányi Örs további cikkei Így lehet az ablakunkból napelemet csinálniBejelentették, mikor és mennyiért jön a Playstation VR2Azonnal törölje ezeket az alkalmazásokat, veszélyesek lehetnek

The post Bárki feltörheti az Apple több mint százezer forintos okos ajtózárját first appeared on 24.hu.