:
Breaking News

Így reagált a forint a tegnap esti kamatemelésre

Így reagált a forint a tegnap esti kamatemelésre

Hétfő este ismét megemelte az irányadó kamatot az amerikai jegybank, aminek a dollár örülhetett, a forint már kevésbé.

Magyar idő szerint hétfőn 19 órakor tette közzé a kamatdöntő ülésről szóló jegyzőkönyvét a Fed. Ebből kiderült: az amerikai jegybank további 75 bázisponttal 3,25-ről 4 százalékra emelte az irányadó kamatát – írja az MTI. A lépés megfelelt az előzetes piaci várakozásoknak.

Az ülést követő sajtótájékoztató ugyanakkor okozott meglepetéseket:

A jövőben felülvizsgálhatják a kamatemelés mértékét, tehát akár lassulhat is a szigorítási tempó. Ez egy olyan fejlemény lenne, amit az amerikai részvénypiacok már régóta várnak.Jerome Powell Fed-elnök ugyanakkor a Portfolio.hu tudósítása szerint leszögezte: a kamatemelések vége még nagyon-nagyon messze van.

A dollár-forint árfolyam erősen belengett az érkező hírek hatására.

Hétfő este a kamatdöntés előtt 413 forintot adtak a devizapiacokon egy dollárért, a várakozásoknak megfelelő emelés, valamint a lassítás belengetése azonban egészen 410 alá vitte az árfolyamot.Ez azonban hamar a visszájára fordult: a kamatemelések elhúzódásának hírére 415,5 forint fölé gyengült a hazai fizetőeszköz.Ma hajnalban 414 felé is járt az árfolyam, most 415 körül pihent meg.

A forint-euró árfolyamot az amerikai hírek nem igazán mozgatták meg, jelenleg 407-408 forint között mozog az euró jegyzése.

Adatok és grafikon forrása: Google Finance

The post Így reagált a forint a tegnap esti kamatemelésre appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés