:

Itt a rezsiválság újabb áldozata: most egy fővárosi stadion zár be

November 13. után bezárják a Bozsik Arénát – közölte a Budapest Honvéd. A fővárosi futballklub a drasztikusan megemelkedett költségeit próbálja csökkenteni.

A november 13-i, Ferencváros elleni mérkőzés után a Budapest Honvéd bezárja a Bozsik Arénát, tette közzé a futballklub a honlapján szerda este. Legalább másfél hónapra szól a döntés, de nem kizárt a hosszabb kényszerszünet sem, ugyanis

az újranyitásról január végén határoz majd a klub, mérlegelve a hazai mérkőzések más helyszínen történő lebonyolítását is.

Több ebből Ők már nem, de az örökségük tovább él, és gyarapodik. A leggazdagabbak – odaátról 3 milliárd forintnyi akcióval jelentkezik a Black Friday-en a hazai e-kereskedelem királya

Kevesebb villanyfény, kikapcsolt pályafűtés

A bezárás mögött nem meglepő módon az elszálló rezsiárak állnak. „Az energiaválság, a drasztikusan növekvő rezsiköltségek és az ennek következtében kialakuló negatív gazdasági folyamatok minden felelősen gazdálkodó intézményt költségcsökkentésre és racionalizálásra kényszerítenek” – írta a klub a közleményben.

A stadionzárás csak a második lépcsőfok ebben a folyamatban, ugyanis a Honvéd már október 1-től is energiatakarékos intézkedéseket vezetett be:

a klub intézményeiben szabályozta a központi hőmérsékletet valamint az energiafelhasználásthome office-munkarendet vezetett be azokon az osztályokon, ahol a távmunka megvalósíthatóátszervezte Magyar Futball Akadémia és az első csapat edzéseit az edzőpályák világításának csökkentése érdekében valamint a pályakarbantartási munkák idejét és mennyiségéta pályafűtést az idei évben nem használja a klubbezárták a Bozsik Aréna meccsnapon kívül is nyitva tartó irodáit és egyéb kiszolgáló helyiségeitilletve korlátozták a Honvéd Shop nyitvatartását.

A mindenhol megbújó rezsidémon

Nem a Budapest Honvéd az első, aki bezárja a stadionját az energiaárak miatt.

A debreceni Nagyerdei Stadiont november elejétől lakatolják le,a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó Stadiont pedig csak az elfagyás megelőzéséig fűtik fel november közepétől.Két NB III.-as csapat, a Balassagyarmat és a Makó is visszalépett menet közben a bajnokságtól az energiaválság miatt,valamint két NB II.-es csapat, Diósgyőr és Szeged is bejelentette: mérkőzéseiket a takarékosság miatt nem tudják villanyfénynél megrendezni.Bajban van az Euroliga-címvédő, magyar bajnok Sopron női csapata is: a megnövekedett rezsiárak válságmenedzselésre álltak át.

Borítóképünkön: a Bozsik Aréna a férfi labdarúgó U21-es Európa-bajnokság első csoportkörében, a Románia-Hollandia mérkőzés előtt 2021. március 24-én. Forrás: MTI/Kovács Tamás

The post Itt a rezsiválság újabb áldozata: most egy fővárosi stadion zár be appeared first on Forbes.hu.