:
Breaking News

A sikerig olykor az éhségen vagy a halálos kórral való bátor szembenézésen keresztül vezet az út

A sikerig olykor az éhségen vagy a halálos kórral való bátor szembenézésen keresztül vezet az út

A Forbes színes világát jelenítette meg a tegnap esti Kilövés, ahol vendégül láttuk Einspach Gábor galériatulajdonost, Szigetvári Józsefet, a Szallas Group vezetőjét és Zsiga Melinda boxolót. Az üzletiek mellett a személyes ügyek is bőven terítékre kerültek.

Hagyományosan a Kilövésen mutatjuk be a magazin legfrissebb számát – ha éppen a hosszú hétvége nem rajzolja át a programot, akkor megjelenés előtt egy nappal a vendégek már kézhez vehetik a magazint.

A színpadra rövid beszélgetésekre ilyenkor az alanyainkat hívjuk el – nemcsak a nyomtatott kiadásból, de a Forbes.hu-n bemutatott történetek főszereplői is találkozhatnak ilyenkor a közönségünkkel.

Három különböző arcél, három erős gondolat

+ 24 kép a galériában + 24 kép a galériában Forbes Kilövés – 2022. november | Fotók: Fekete Csaba (27 kép)

„Szerveztem egy eseményt, tumorbúcsúztató parti, én így neveztem el és standup-oltam a barátaim előtt. Nagyon jól éreztem magam. Később persze a többiek elmondták, hogy az egész este borzasztó volt”

– emlékezett vissza Einspach Gábor arra, mennyire transzparensen próbálta kezelni azt a helyzetet, amikor kiderült, hasnyálmirigyrákja van.

Nemcsak a baráti közeg vette nehezen, hogy nyíltan szembenézett a küzdelemmel, amelyben mára elmondhatjuk: győzelemre áll.

Amennyire kultúraidegen volt itthon, ahogy a rákot kezelte, annyira volt számára kultúraidegen, hogy saját nevét lássa a saját galériáján. Mint elmondta, a szocializmus alatt az édesanyja ezt nevelte bele: radar alatt kell maradni.

Einspach azonban ma már azon dolgozik, hogy a kortárs magyar fotóművészeket tegye radarra – a világpiacon. Sztoriját a novemberi számban írtuk meg.

„Véget ért a covid, és sokkal erősebben jöttünk ki belőle, ahogy arra bárki számított”

– mondta el tegnap este Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója, hogyan menedzselték az elmúlt éveket. Most végre itt van az a válság, amire várt – és aminek a kellős közepén reális esélye van arra, hogy bevegye a lengyel piacot, immár egy helyi erős szereplő leányaként. A cég ugyanis 33 milliárdért elkelt – ennek részleteit éppen tegnap írtuk meg a Forbes.hu-n.

A csavar a 33 milliárdos kiszállóban – minden arról, hogyan adták el a Szallas.hu-t

A Szallas.hu-t felépítő, immár régiós jelenléttel bíró csoport a covid után ment ki a piacra, hiszen az intézményi befektetőjük – az OTP tőkealapja, a Portfolion – zárta a befektetési alapját. Kínától az Egyesült Államokig jelentkeztek be a cégért, de volt egy jelentkező, aki mindenki másnál jobban akarta, hogy összejöjjön az üzlet.

Zsiga Melinda hivatásos boxoló mosolyogva mondta, nem is érti a kérdést, amikor Galambos Márton főszerkesztő, az est házigazdája a beszélgetés végén rákérdezett, mi lesz a legfontosabb verseny a következő évben. „Minden verseny fontos, mindegyikre ugyanúgy készülni kell, én legalábbis így állok hozzá.”

Melinda állami gondozott, azaz, ahogy ő mondja „államis” volt, három nevelőcsaládnál nevelkedett és jutott végül el a csúcsra: világbajnoki bronzéremig magyar színekben. Ma már azt mondja, szerencsés volt az utolsó családnál.

„Minden egyes alkalommal megkérdeztem, hogy akkor most mehetek enni, szabad ételt venni a hűtőből? Az anyukám pedig azt mondta, hogy nem fog külön kérvényt benyújtani, ott a hűtő, van kezem és lábam, odamegyek és kiveszem, ami kell. Azt eszek, amit akarok. Nekem ez nagyon új volt, egy ideig tartott, amíg hozzászoktam.”

Az előző családnál éhezett, pedig akkor már aktívan sportolt, hamar kiderült, jó mozgása van, végül kézilabdásként „került fel Pestre”, de egy sérülés miatt váltania kellett.

Hálás vagyok anyámnak, amiért a jobb élet reményében a kórházban hagyott – Zsiga Melinda útja az állami gondozásból a világsikerig

Ma már ő is edzéseket tart, gyerekeknek is, pontosan érti, hogy mennyit jelent valakinek, ha szeretetet és odafigyelést kap, ezt próbálja továbbadni. Szponzorai ugyanakkor nincsenek, sem neki, sem a klubjának – de az együttműködésre nyitott.

Forbes-eseményre nem kell a jövő hónap első keddjéig várni, hiszen november 11-én jön az első Forbes Tech Summit.

The post A sikerig olykor az éhségen vagy a halálos kórral való bátor szembenézésen keresztül vezet az út appeared first on Forbes.hu.