:
Breaking News

Elon Musk nem hajt az év főnöke díjra, de embereket talán mégsem így kellene kirúgni

Azt hihettük volna, hogy a felvásárlással véget ért az év üzleti szappanoperája, de Elon Musk újdonsült Twitter-vezér csak most indítja be a eseményeket. Eddig sem volt népszerű, ezután sem lesz az a cég dolgozói körében.

Gyakorlatilag egy hete teljes bizonytalanságban vannak a Twitter alkalmazottai, de a mai nap végre kiderülhet számukra: hogyan tovább. A cég ugyanis pénteken fog mindenkit e-mailben tájékoztatni arról, igényt tart-e a munkájára vagy sem.

„Annak érdekében, hogy a Twittert egészséges pályára állítsuk, pénteken a globális létszámcsökkentés nehéz folyamatán fogunk keresztülmenni” – Reuters információi szerint ezzel a felvezetéssel kapják majd meg a jövőjükről szóló üzenetet az alkalmazottak. A leépítés akár 3700 munkavállalót is érinthet. A cég több dolgozó hozzáférést már korábban blokkolta a belső rendszerekhez.

Ez nem az a kategória, amikor valaki 900 embert egyszerre rúg ki Zoom-on, de azért közelíti azt a szintet.

A káosz hete a Twitternél

Musk évi 1 milliárd dolláros költségmegtakarítást akar elérni, így az irodák egy részét is bezárták, a jelenlegi kommunikáció szerint csak ideiglenesen. A cég vezérkarát Musk már elküldte (akit nem ő rúgott ki, magától távozott).

Az eddig híresen nyitott vállalati kultúrának ezzel biztosan vége a Twitternél, Musk sokkal agresszívabb munkamorált látna szívesen. Ez a Teslát sikerre vitte, hogy a Twitternél mi lesz, az majdnem annyira bizonytalan, mint az elmúlt kaotikus hét volt a közösségimédia-óriás dolgozói számára.

Borítókép: Musk Tesla-vezérként a berlini gyár megnyitóján beszél az alkalmazottak előtt.

The post Elon Musk nem hajt az év főnöke díjra, de embereket talán mégsem így kellene kirúgni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés