:

A német hadiipari óriás a kormány kedvenc techcégével alapít közös vállalatot

Már májusban is hírül adták, hogy lesz a Rheinmetallnak és a 4ig-nek közös cége, de annak egyelőre nyoma sincs.

Közös informatikai vállalatot alapít a Rheinmetall, a német hadipari és járműipari óriás és a komrány kedvenc távközlési cége, a Jászai Gellért-vezette 4ig.

Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. (R4 Kft.)

51 százalékban a 4iG Nyrt., 49-ben pedig a Rheinmetall tulajdonában lesz.

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint az R4 Kft. informatikai szolgáltatásokat nyújt majd a Rheinmetall magyarországi és globális leányvállalatainak, illetve potenciális piaci ügyfelek számára.

A német vállalat vezető szerepet tölt be az európai védelmi iparágban, több más típus mellett ők gyártják a Magyar Honvédség által is vásárolt 44 darab Leopard 2A7+ harckocsi és a 24 darab Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackok fő fegyverzetét és tűzvezérlő rendszerét is. Emellett a vállalatnak gépjárműveket, fegyvereket, lőszereket és elektronikai rendszereket is gyártó üzletágai és leányvállalatai vannak.

Májusban közölték, hogy a 4ig, a Rheinmetall és az állami HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. közös védelmi ipari vállalat alapításáról szóló előzetes megállapodást, bár ennek a cégnek egyelőre nincs nyomta a cégjegyzékben.

A Rheinmetall nemcsak partner, 25,12 százalék erejéig tulajdonos is, a legnagyobb nemzetközi részvényes a 4ig-ben.

A 4ig Nyrt. Jászai Gellért érdekeltségébe tartozik, aki legfrissebb becsléseink alapján 34,7 milliárd forintos vagyonával a 49. leggazdagabb magyar.

The post A német hadiipari óriás a kormány kedvenc techcégével alapít közös vállalatot appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés