:

Nagy változások jönnek az Apple virtuális asszisztensénél

Nagy változások jönnek az Apple virtuális asszisztensénél

Szinte mindenki hallotta már az Apple virtuális asszisztensének életre hívásához szükséges kulcsmondatot, vagyis azt, hogy: „Hey Siri”. Mark Gurman szakújságíró szerint azonban a cupertinoi cég vezetői több mint tíz év után úgy döntöttek, megváltoztatják a hangvezérlő asszisztens megszólítását – írja a Verge.

Megijedni azért nem kell az Apple felhasználóinak, ugyanis csupán annyiról van szó, hogy a „Hey Siri” megszólítást szimplán „Siri”-re cserélnék. Az Apple az elmúlt hónapokban kezdte el a funkció fejlesztését, és várhatóan jövőre vagy 2024-ben vezetik be. Habár egyetlen szócskáról van szó, az Apple mérnökeinek meggyűlik a baja a változtatással. A kész termék előállításához ugyanis rengeteg mesterséges intelligencia által vezetett tréningre van szükség, ugyanis az asszisztensnek többféle akcentusban és dialektusban is fel kell ismernie az utasítást.

Az egyszavas ébresztő bevezetésével az Apple célja, hogy felvegye a versenyt az Amazon Alexájával, amelynek már most is elég egyetlen szócska az eszméléshez. A szintén rivális Google asszisztensét csak az „Ok Google”, vagy a „Hey Google” mondatokkal lehet aktiválni. 

A rövidebb indítószó nem az egyetlen változás, amely várhatóan a Sirihez érkezik. Gurman szerint az Apple tovább integrálhatja a Sirit harmadik féltől származó alkalmazásokba és szolgáltatásokba, miközben a felhasználók kéréseinek megértésére és feldolgozására vonatkozó képességét is továbbfejlesztik. Az Apple nemrégiben kisebb módosításokat eszközölt a hangasszisztensen: új hangot adott hozzá a választható opciókhoz, és új Siri aktiválási hangot vezetett be.

The post Nagy változások jönnek az Apple virtuális asszisztensénél first appeared on 24.hu.