:
Breaking News

Komoly extrákkal tömték ki az új Microsoft Surface laptopokat, de az áruk gyilkos

Komoly extrákkal tömték ki az új Microsoft Surface laptopokat, de az áruk gyilkos

A Microsoft szerint a produktivitást jelentősen növelheti, ha valaki kifejezetten munkavégzésre szánt hordozható PC-t használ. Ennek szellemében tervezték meg vadonatúj Surface gépeiket, amelyeket Magyarországra is elhoztak. Megnéztük, hogy milyen extrákkal tömték ki ezeket a masinákat, és mi az amiben hozzáadott értéket jelenthetnek, illetve hogy kinél válhatnak be az új készülékek.

Egy évtizede határozott úgy az alapvetően szoftvereiről és Xbox játékgépéről ismert Microsoft, hogy megvetné a lábát a hordozható számítógépek univerzumában is.

Üzlet Vaszkó Iván 17 perc olvasás
A nap, amikor minden megváltozott: a Microsoft rekordüzletének háttere
A jó élet Smejkál Péter 1 perc olvasás
2020 végén jön az új Xbox, ami már szinte egy PC
A jó élet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
A Microsoft szerint ez a videójátékok jövője, a játékosok egyelőre a vártnál lassabban harapnak rá

Ennek érdekében létrehozták a Surface családot, amellyel az első pillanattól kezdve azokat célozták meg, akik alapvetően munkára használnák az eszközeiket.

Az első generáció darabjait sok kritika érte, de a redmondi konszern nem adta fel, és gőzerővel fejlesztett és fejleszt mind a mai napig annak érdekében, hogy készülékei minél több ponton találkozzanak a felhasználói igényekkel.

Megérkeztek az új Microsoft Surface gépek hazánkba.

Ennek eredményeként született meg néhány új termék, amelyeket Magyarországra is elhoztak, illetve, amelyek értékesítését hazánkban is megkezdik. Ezen eszközöket a Microsoft budapesti központjában mutatták be hivatalosan, és mi is megnéztük e modelleket működés közben, és hogy milyen extrákat kínálnak.

Microsoft Surface Pro 9

Közülük a legizgalmasabb a Surface Pro 9, amely tulajdonképpen egy teljes értékű hordozható számítógépként funkcionáló tablet. Windows operációs rendszer fut rajta, tehát nem Android alapú, és így egyszerűen integrálható egy nagyobb vállalati ökoszisztémába is akár. 3:2 képarányú, azaz a megszokottnál “magasabb” 2880 x 1920 képpont felbontású érintésérzékeny IPS panelt kapott.

A szokatlan képarány játékra és filmezésre nem az igazi, de munkára vagy tanulásra nagyon jó.

A kép minősége egyébként teljesen rendben van, a részletesség kimagasló, a fényerő kellően nagy, és a mozgásmegjelenítés is hibátlannak tűnt.

A termék része egy mágnesek segítségével egyszerűen csatlakoztatható klaviatúra, amelynek segítségével úgy használható, mint egy hagyományos notebook. Jár mellé egy, Slim Pen névre hallgató aktív toll is, amely vezeték nélkül kapcsolódik a termékhez, a fogása kényelmes, és vannak rajta programozható gombok.

Az aktív toll az egyik nagy extra.

A nyomás érzékenysége 4096 fokozatú, azaz a vonal vastagsága attól függ, hogy milyen erősen nyomják rá a képernyőre. Különlegessége, hogy ellátták egy úgynevezett heptikus motorral, ami picit rezegteti a toll hegyét, ezért olyan érzést kelt, mintha valódi papírra vagy vászonra alkotnánk vele.

Kétféle változatban érhető el, amelyek közül a hagyományosabb egy 12. generációs Intel i5 processzorral szerelt változat. Emellett van egy 5G-s verziója, amely ARM platformra épül, és valamivel kisebb a teljesítménye, viszont aki sokat utazik, extrém mobilis életet él, annak ez lehet a jobb megoldás.

A Microsoft szoftverek és ez az említett ARM megoldások annyira nem szeretik egymást, de Tomas Koska, a vállalat regionális termékmenedzsere elárulta, hogy rengeteg energiát fordítottak az optimalizálásra, és ennek köszönhetően flottul futnak az alkalmazások.

Tomas Koska, a Microsoft regionális termékmenedzsere mutatja be lekapható klaviatúrát.

A Surface Pro 9 megkapta a cég mesterséges intelligenciával felturbózott webkameráját. Ez képes érzékelni a felhasználót, állandóan az arcára fókuszál, követi mozgás közben, és még a hátteret is képes elhomályosítani. Ezek a szolgáltatások pedig értelemszerűen egy-egy online meeting vagy videókonferencia során igen hasznosak lehetnek.

Microsoft Surface Laptop 5

A Laptop 5 egy fokkal hagyományosabb darab, bár a 3:2-es képarány miatt átlagosnak ezt sem lehet nevezni. 13,5 és 15 hüvelykes változatban érhető el, erős, 12. generációs Intel processzorral, akár 16 GB RAM-mal, valamint 512 GB-os SSD tárhellyel is érkezhet. A dedikált videókártya hiányzik, szóval játékra nem alkalmas. A HDR anyagok kezelését támogatja, emiatt viszont a nagy dinamikatartományú filmek, videók jól mutatnak rajta, főleg, hogy a felbontás (2256 x 1504, illetve 2496 x 1664 képpont).

Microsoft Surface Laptop 5

Kétféle színben, feketében és platina verzióban vásárolható meg. Rettenetes vékony, igen könnyű, a megjelenése letisztult, elegáns, bár az nem nagyon tetszik, hogy csak 1-1 USB és USB-C port kapott rajta helyet. Az ugyanis bőven előfordulhat, hogy a munkához ennél több kell. Microsoft Surface Laptop 5 notebookokból sem hiányzik a fent említett AI-val megtámogatott webkamera. Az pedig szintén jól hangzik, hogy az akkumulátora 17 órás üzemidőt szavatol, legalábbis a gyártótól kapott információk értelmében.

Microsoft Surface Studio 2

Hatalmas, 28 inches érintésérzékeny kijelzővel rendelkezik ez az all-in-one PC, amelyet a kreatív területen dolgozóknak szán a vállalat. A felbontása hatalmas, 4500 x 3000 képpont, a hardvere kellően erős, és jár mellé természetesen egy aktív toll is. Viszont hagyományos kiskereskedelmi egységekben nem lesz elérhető, csak a Microsoft professzionális eszközökre fókuszáló viszonteladói partnerein keresztül vásárolható majd meg.

Jön a Microsoft Surface Studio új verziója. (Kép: Microsoft)

Ár

A korábbi Surface modelljeinek ismeretében arra lehetett számítani, hogy az új modellek nem lesznek kifejezetten olcsók, és sajnos e téren sem okozott csalódást a vállalat. A Microsoft Surface Pro 9 alapváltozata közel 540 000 forint, a Laptop 5 legolcsóbb verziója pedig közel 560 000 forintot kóstál. A Microsoft Surface Studio 2-nak egyelőre hazai ára nem ismert, külföldön 4300 dollárt, azaz mintegy 1 750 000 forintot kérnek el érte.

The post Komoly extrákkal tömték ki az új Microsoft Surface laptopokat, de az áruk gyilkos appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés