:

Itt a bejelentés! Ezek az új árstopos termékek

Itt a bejelentés! Ezek az új árstopos termékek

A tojásra és a burgonyára terjesztik ki az ársapkát – jelentette be a szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A legfontosabb bejelentések:

a jövő év végére a jelenlegi felére szeretnék leszorítani az inflációtfriss tojás bruttó kiskereskedelmi ára a kereskedő által 2022.09.30-án alkalmazott kisker árnál nem lehet magasabb, ugyanez igaz az étkezési burgonyára isa kistelepülések boltjainak adnak majd támogatást, hogy ne alakuljon ki áruhiány az árstopos termékekről, erről a jövő héten lesz bejelentés, de az biztos, hogy a nagy élelmiszerláncok nem kapnak támogatásta kormány döntött arról, hogy nem emelkedhet a rendszerhasználati díj jövőre sem a lakossági fogyasztók számáraextraprofitadót vetnek ki a kiegyenlítő szolgáltatást nyújtó erőművekre, 2022-ben 13 százalékos, 2023-ban 10 százalékos adókulccsal, a költségvetés ezzel 40 milliárd forinttal több bevételhez jutteljesül az Európai Unió utolsó feltétele is, amely a Helyreállítási Alappal kapcsolatos megállapodás létrejöttét eddig gátolta. Az igazságszolgáltatás meglévő intézményei közötti hatáskörmegosztásra vonatkozó módosításokat elfogadják. Gulyás szerint az unió erre vonatkozó aggályai alaptalanok, de “teljesítésük megéri”, mert nem áll szembe az ország érdekeivel.

Az árstopok további termékekre történő kiterjesztésére már lehetett számítani, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a héten azt mondta, egyelőre maradnak a lakossági árstopok, sőt, körük hamarosan bővülhet olyan termékekkel, amelyek drágulása 40 százalék felett van, és itthon is előállíthatók.

Napi címlap Topolay Gábor 17 perc olvasás
SPAR-vezér az árstopokról: Emeltünk, de nem tudjuk kompenzálni a teljes veszteséget
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Itt a lista, milyen élelmiszerek árát rögzíthetik
Üzlet Bánáti Anna 6 perc olvasás
100 forintos tojás, 700 forintos kenyér – már sose jönnek vissza a régi árak?

Cikkünk frissül.

The post Itt a bejelentés! Ezek az új árstopos termékek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés