:
Breaking News

Bebiztosítják magukat Mészárosék: saját energiakereskedő céget vettek

A Mészáros Csoport megvette az energiakereskedelemmel és innovatív beruházásokkal foglalkozó Central Energy Trade Kft. (CET) többségi tulajdonrészét.

A felvásárlás célja a csoporthoz tartozó termelővállalatok kiszámítható és stabil energiaellátása. A társaság feladata kizárólag a cégcsoportos ügyfelek kiszolgálása lesz – írja a Magyar Nemzet a cégcsoport szerdai közleményére hivatkozva.

Miért vették meg?

Az orosz–ukrán háború következtében kialakult energiaválság következtében drasztikusan megemelkedtek a villamosenergia- és földgázárak. Az ehhez kapcsolódó finanszírozási nehézségek miatt csökken a piacon aktív energiakereskedők száma és egyre nagyobbak az energiához jutás költségei, ami a vállalatcsoportba tartozó cégek biztonságos, eredményes működését is veszélyeztetheti, írták Mészárosék. 

A CET rendelkezik érvényes villamosenergia- és gázkereskedelemre vonatkozó engedéllyel, így biztosabbá válik a cégcsoporthoz tartozó vállalatok energiaellátása. A csoport termelő vállalatainak éves energiaigénye megközelíti a másfél millió MWh-t. 

Több ebből Majdnem 70 millió forint volt az eladásra váró ingatlanok átlagára Négymilliárd forintos befektetést húzott be a nagy márkákkal dolgozó szegedi startup

Mit vettek?

A Dun&Bradstreet adatai szerint a CET-et 2010-ben alapították, gázkereskedelem főprofillal, tavalyi árbevételük megközelítette a 250 millió forintot, adózott veszteségük 33,7 millió forint volt. A vállalat tulajdonosa a Balatonalmádiban bejegyzett Tensor-Média-Print Kft., amely a Banka család tulajdona. Honlapjuk szerint a cégcsoport tagjai:

CET Kft – Energiakereskedelem, Portfólió Kezelő szoftverCET Solar Alfa, Beta, Gamma Kft – Solar park cégekCET Storage Kft. – Energiatárolás

Mennyiért?

A vételárat és a tulajdonosi részesedés nagyságát nem közölte a Mészáros és Mészáros. Mindenesetre az akvizícióval tovább bővül Mészárosék energetikai portfóliója. Ennek

alappillérei a gáz- és áramelosztó társaságok (Opus Tigáz Zrt., Opus Titász Zrt.), valamint az energiafüggetlenség irányába ható napelemparkok (Bükkábrányi Energiapark, Halmajugrai Energiapark) is. 

A csoporthoz jelenleg több mint háromszáz cég tartozik, jelen van az élelmiszeriparban, a mezőgazdaságban, a bankszektorban és a turisztikában is.

The post Bebiztosítják magukat Mészárosék: saját energiakereskedő céget vettek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés