:

Kereskedők: egy éjszaka alatt erre nem lehetett felkészülni

Az Országos Kereskedelmi Szövetség a vásárlók türelmét és megértését kéri, mivel képtelenség felkészülni egyetlen éjszaka alatt a mától életbe lépett új árstop-rendeletre. A szerda esti közlöny megjelenésekor az üzletek jórészt már bezártak, a dolgozók már hazamentek.

A boltokat és üzletláncokat képviselő OKSZ éjszaka adott ki közleményt, melyben azt írja, hogy nem tudnak az üzletek felkészülni az este megjelent közlöny szerint mától életbe lépő új árstop-rendeletre – írja a Portfolio.hu.

A rendelet kihirdetésének időpontjában az üzletek döntő többsége már bezárt, a dolgozók hazamentek, nincs aki megtegye a szükséges lépéseket.

Több ebből Itt a bejelentés! Ezek az új árstopos termékek Matolcsy fizetésemelése más vezetőkét is megemeli

A szerdai kormányinfón hangzott el, hogy a tojás és az étkezési burgonya is ársapkát kap. AZ OKSZ felhívta a figyelmet arra, hogy egy-egy üzlet mind a tojás, mind a burgonya esetében többféle terméket is értékesíthet, így nem csak két darab árcédulát kell átírni.

„Az árcédulák cseréje időigényes, még akkor is, ha ideiglenesen kézzel írják ki az új árakat.”

Emellett szintén időigényes és szigorú szabályokhoz kötött az online pénztárgépek átállítása az új árakra a megfelelő nyugtaadáshoz.

Az OKSZ kiemelte: „a családok több mint 200 milliárd forint támogatáshoz jutnak az élelmiszer-árstop révén, oly módon, hogy ennek terheit a kereskedők viselik”.

The post Kereskedők: egy éjszaka alatt erre nem lehetett felkészülni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés