:

Flottakezelésben is dobbantana a magyar milliárdos cége

Egy több mint négymilliárdos árbevételű flottakezelő céget vesz meg az AutoWallis saját forrásból.

Szolgáltatási területeinek fejlesztésére koncentrál az AutoWallis, amely ennek keretében flotta-kezelő üzletágat vett – írják a Forbes.hu-hoz eljuttatott, csütörtöki közleményükben.

A negyedik leggazdagabb magyar , Veres Tibor érdekeltségébe tartozó csoport megállapodott a flottakezelői piacon a tíz legnagyobb szereplő közé tartozó Nelson Csoport flottakezelési üzletágának felvásárlásáról, ezzel stratégiai és eredménytermelő képességi szempontból kulcsakvizíciót hajt végre, közölték.

Több ebből Musk mint nemzetbiztonsági kockázat? – vizsgálódnának az amerikaiak Mától bármikor lekapcsolhatják a közvilágítást a spóroló önkormányzatok

A magyar tőzsde autós cégéhez így komoly nyereségtermelő tevékenység kerül, az akvizíció újabb lépés a mobilitási szolgáltatások bővítésének irányába, és a jó fedezettartalmú szolgáltatáson túl fontos szinergiákkal is jár a csoport számára – írják.

A flottakezelői piacon a 10 legnagyobb szereplő közé tartozó Nelson megszerzésével egy lépésben 2-2,5 százalékos részesedést szereznek a magyar flottakezelési piacon.

Az akvizíciót az AutoWallis saját forrásaiból fedezi, ahhoz külső finanszírozást, vagy saját részvényeket nem használ fel. A vételárat nem közölték.

A Nelson flottakezelő üzletága 2021-ben 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 2,4 milliárd forintos EBITDA-t, valamint 230 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

A felvásárlás a versenyhivatali jóváhagyást követően, várhatóan 2023 első negyedévében zárulhat.

The post Flottakezelésben is dobbantana a magyar milliárdos cége appeared first on Forbes.hu.