:

Gúnyt űz Elon Muskból a Tumblr

Gúnyt űz Elon Muskból a Tumblr

A Twitteren uralkodó káosz és a nemrégiben elvégzett szabályváltozásoknak köszönhetően a Tumblr újra kivirágzott. Rengeteg híresség tette át székhelyét az Elon Musk által megvásárolt és felforgatott oldalról a 2007 óta működő közösségi platformra, amely a Twitterrel ellentétben egyáltalán nem ellenőrzi a magasan jegyzett fiókok hitelességét – írja a Verge.

Ezt kihasználva a közösségi oldal meg is ragadta a lehetőséget, hogy kigúnyolta a Twitter azon tervét, hogy havonta 8 dollárt (2400 forintot) kérjen a felhasználóktól egy kék pipaért, ami azt jelenti, az illető ellenőrzött profillal rendelkezik. A Tumblr bejelentésében azonban olyan szatirikus ajánlatot tett, amelyben ugyanennyiért nem egy, hanem kettő pipát árul.

Cserébe pedig semmilyen ellenszolgáltatást nem nyújt.

Mielőtt a Tesla-vezér átvette a Twittert, a kék pipa a fiókok hitelességét jelezte, beleértve a magas rangú hírességek, kormányzati tisztviselők és márkák profiljait. A platform felvásárlását követően azonban Musk közölte, hogy a hőn áhított kék pipát mindenkinek biztosítja, aki hajlandó előfizetni a platform 8 dolláros prémium szolgáltatására, a Twitter Blue-ra. Ezt követően pedig bevezették a szürke jelölést, amellyel meg akarják különböztetni a Twitter Blue előfizetőket a más fontos fiókok tulajdonosaitól.

Bár az ellenőrzési stratégia pontos részleteinek kidolgozása még folyamatban van, a Twitter jelezte, azon fiókoknak, amelyek az előfizetés után megkapják a kék pipát, nem kell ellenőrzésen átmenniük, annak megerősítésére, hogy megfelelnek-e a korábbi eljárásban használt kritériumoknak. Ez persze egyből káoszt szült a platformon, sokan ugyanis ezt kihasználva ismert személyeknek adták ki magukat. Musk ezt követően szigorított az oldal megszemélyesítésekkel kapcsolatos szabályain.

The post Gúnyt űz Elon Muskból a Tumblr first appeared on 24.hu.