:

A németek elvennék a magyar uniós támogatás egy részét

Támogatja a német szövetségi parlament, hogy az Európai Unió 7,5 milliárd euróval (mintegy 3000 milliárd forinttal) kevesebb uniós pénzt folyósítson Magyarországnak korrupciós és jogállamisági problémák miatt, az erre vonatkozó határozatot a Bundestag csütörtök éjjel fogadta el, számolt be az MTI.

 A határozatban a német törvényhozás arra szólította fel a szövetségi kormányt, hogy az Európai Tanácsban szavazza meg a Magyarországnak juttatandó támogatások csökkentését abban az esetben, ha nem ítélik elégségesnek a budapesti kormány által vállalt reformokat.

Több ebből A németek elvennék a magyar uniós támogatás egy részét Elmarad az egyik nagy nyári fesztivál a gazdasági bizonytalanságok miatt

Brüsszel jövő decemberben dönt majd a Magyarországot illető uniós támogatásról.

 „Komoly kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormánynak van-e politikai akarata arra, hogy a szükséges reformokat ne csak levélben, hanem ténylegesen is végrehajtsa” –

áll a három kormánypárt, a Zöldek, a Német Szabaddemokrata Párt és a Németország Szociáldemokrata Párt most elfogadott indítványában a 24.hu beszámolója szerint.

A szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, teljesül az Európai Unió utolsó feltétele is, amely a Helyreállítási Alappal kapcsolatos megállapodás létrejöttét eddig gátolta. Az igazságszolgáltatás meglévő intézményei közötti hatáskörmegosztásra vonatkozó módosításokat elfogadják. Gulyás szerint az unió erre vonatkozó aggályai alaptalanok, de „teljesítésük megéri”, mert nem áll szembe az ország érdekeivel. Több újabb feltétel támasztását is említette az EU részéről, azokat azonban nem részletezte.

The post A németek elvennék a magyar uniós támogatás egy részét appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés