:

8 karácsonyi ajándékötlet, ha több minőségi időt szeretnél tölteni a családoddal

8 karácsonyi ajándékötlet, ha több minőségi időt szeretnél tölteni a családoddal

Megtalálni a tökéletes ajándékot nem egyszerű feladat, pláne, ha személyre szabott és emlékezetes meglepetést keresel. Ha idén karácsonykor valami olyannal lepnéd meg a családod, ami erősíti a köztetek lévő köteléket, a következő ajándékötletek neked szólnak.

1. Körvonal társasjáték – családi csomag

Mikor volt olyan utoljára, hogy az egész család összegyűlt, és több órán át beszélgettetek egymással? Mikor volt arra időtök legutóbb, hogy a mindennapi teendőkön túllátva tényleg egymásra figyeljétek? Kevés értékesebb dolgot ajándékozhatsz a családodnak a figyelemnél – ezt katalizálja az elmúlt évek legmenőbb kártyajátéka, a Körvonal.

A beszélgetésindító kártyákból ráadásul már családi csomagot is összeállítottak, ami egyaránt alkalmas a totyogós kistestvér és a nagymama bevonására. Az asszociációkkal, mesékkel, kérdésekkel operáló ajándékcsomag segít abban, hogy egy olyan oldalról is megismerd a családtagjaid gondolkodásmódját, ami korábban rejtve maradt előtted, és visszajelzést kaphass azt illetően is, hogy lát téged a környezeted.

Ára: 20 700 forint

2. Családi belépő a Cyberjumb trambulinparkba

Bár a weboldalon elsősorban a fiatalabb generációnak ajánlják, a tapasztalat igazolja, hogy a trambulinokat látva a 40 feletti korosztályból is előbújnak a gyermeki vágyak. A parkban több mint 3000 négyzetméteres területen tehetitek próbára az ügyességeteket.

Van külön trambulinra fejlesztett kidobós-, kosárlabda- és röplabda pálya, gumiasztal és slackline, a Ninja Warrior műsorból ismeretes ügyességi pálya, szivacsmedence és mászófal is. Ha pedig kellőképpen kifáradt a csapat, érdemes betérni a Cyberjump bisztróba, ugyanis felejthetetlen hamburgert készítenek.

Ára: 7800–13 000 forint (létszámtól függően)

3. Családi robotprogramozás workshop LEGO Boosttal

Az új tudás elsajátítása mindig izgalmas és örömteli folyamat, pláne, ha közösségben zajlik. A közös tanulás pedig nem csak a workshop ideje alatt hozza össze még jobban a családtagokat, de az otthon falai között is újabb programlehetőséget teremt.

A Funside School programjára 7-13 éves gyerekeket és szüleiket várják, akik együtt építhetik meg és programozhatják Vernie-t, a robotot. Egy szó, mint száz: ha az elsős gyerkőcöd már most rendszeresen lecsap a tabletedre, vezesd be a technológiavilágába. A szenzorokkal és interaktív motorokkal operáló gépezetek garantáltan minőségibb szórakozást nyújtanak majd, mint a hetvenkétszer kijátszott Fruit Ninja.

Ára: 13 990 forint (egy szülő és egy gyerek számára)

4. Catan telepesei társasjáték

Társasjátékok hadát sorakoztathatnánk itt fel, de a teljesség igénye nélkül az aktuális kedvencemet tettem a listára, ami legalább egyórás elfoglaltságot biztosít, és kellőképpen megtornáztatja az agytekervényeket is.

A játék 1995-ben elnyerte Az Év Játéka díjat, azóta pedig számos továbbfejlesztett változata jelent meg, sőt, már többféle kiegészítő szett is készült hozzá. Dióhéjban a lényege, hogy minél fejlettebb uradalmat építsenek a játékosok és kereskedéssel hozzájussanak az ehhez szükséges nyersanyagokhoz. A jövő vállalkozói számára jó belemelegítés lehet ez a játék.

Ára: 12 495 forint

5. Kirakós

A covid-éra egyik legizgalmasabb új projektje volt a Kirakós, aminek sikere a karaténidőszak után is kitart. Három kreatív nő álmodott egy nagyot, és a mindenki által ismert, klasszikus puzzle-nek adott új, modernebb köntöst: magyar kortárs képzőművészek képeiből készítenek kirakóst, aminek a megvásárlásával a grafika alkotóját is támogathatod.

Amellett, hogy a Kirakós fejleszti a finommotorikai képességet és bevezeti a legkisebbeket a művészetek világába, a család számára is minőségi együttöltött időt biztosít. Időközben pedig már megjelent a márka saját memóriakártyája is, ami szuper beszélgetésindítóul szolgálhat színes és mély jelentéstartalmú grafikáiknak köszönhetően.

6. FessNeki karácsonyi voucher

Bennetek is ott él Picasso, Monet és Klimt, csak még nem jöttetek rá, hogy hívjátok elő – hirdeti a FessNeki, ahol festőművész instruktortok segítségével a család minden tagja elkészítheti a kedvenc festményét.

A Budapesten és Győrben elérhető stúdiókban minden eszközt biztosítanak a teljes sikerhez, és még azokat is alkotásra bíztatják, akik saját bevallásuk szerint egy pálcikaembert sem tudnak megrajzolni. A FessNeki naptárában megtalálod, hogy melyik napokon milyen képeket festenek, és előrefoglalással az egész családnak bebiztosíthatod a helyét a vásznak előtt.

Ára: 11 900 forint (egy fő részére)

7. Családi kalandpark belépő

Oké, lehetséges, hogy ezt a vouchert nem január és február leghidegebb hónapjaiban használjátok majd fel, de nem vesz el az ajándék értékéből az sem, ha tavaszra terveztek közös programot.

A főváros legnagyobb kalandparkjában 3 óra áll rendelkezésre, hogy teljesítsétek a 6 szakaszból álló, 200 méteres csúszópályával felszerelt kihívásokat, és próbára tegyétek fizikai erőnléteteket és ügyességeteket. Bár a magasabb csúszópályákat még nem használhatják a család legkisebb tagjai, számukra is kialakítottak egy 140 centi alatti pályát animátorokkal, emellett trambulin és ugrálóvár is van a telep területén.

Ára: a csoportos jegy 4200 forint/fő

8. Privát macaron készítő workshop

A Cake Factory Budapest több különleges sütőworkshopot is hirdet cégek, privát csoportok, szülinapozók és gurmék számára, de mind közül talán a legkülönlegesebb az „egy falatnyi mennyország” jelmondatú macaron-workshop.

A foglalkozáson a résztvevők megtanulhatják a gluténmentes macaronkészítés csínját-bínját, beleértve három féle tölteléket – a sós-karamellásat, az epres-bazsalikomosat és a csokoládé ganachét is –, igény szerint pedig laktózmentes és vegán alapanyagokat is biztosít a Cake Factory csapata.

Ára: 14 990 forint

Kütyüt karácsonyra? Miért ne? Van 8 szuper tippünk!

The post 8 karácsonyi ajándékötlet, ha több minőségi időt szeretnél tölteni a családoddal appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés