:
Breaking News

Bezárja kapuit a színház télre a rezsiárak miatt

A megyeszékhely színházigazgatója több mint százmilliós megtakarítást remél.

Bezár a téli hónapokra a Szegedi Nemzeti Színház, mivel megsokszorozódtak a rezsiköltségeik – nyilatkozta az Infórádiónak Barnák László, a színház igazgatója. A gáz ára kilencszeresére nőtt, az áramé csak január 1-jétől fog változni,

de feltételezhető hétszeres, akár tízszeres árkülönbség is.

A bezárásra kényszerülő színház így a bevételeitől is elesik. A Nagyszínház ajtajai január 1-jétől március 3-ig, a Kisszínházé januártól február 15-ig tartanak zárva a közönség előtt.

Az intézményhez tartozik a szegedi Reök-palota, a Regionális Összművészeti Központ is, a három épület bezárásától több mint százmillió forint megtakarítást várnak. A megyeszékhely lakói így színház nélkül maradnak: az előadásokat máshol sem fogják tudni megtartani, mivel Szeged több kulturális intézménye is a bezárás mellett döntött.

A színházigazgató elmondása szerint a drasztikus lépések ellenére sem áll meg a munka a színházban.

Meghirdetik a február végi, márciusi előadások időpontját, illetve a próbák sem maradnak el, emellett átcsoportosítják a munkatársakat más szegedi intézményekhez.A zárvatartás alatt fűtés és áram nélkül az intézménybe nem tudnak bemenni, de egy tánciskola két termet biztosít számukra, ahol a tánckarok továbbra is tudnak készülni. Kollégiumi nagytermeket, céges kiürített raktártermeket keresnek, hogy a színházi próbákat megtarthassák.

A fővárosi színházakat sem kímélik a megnövekedett rezsiárak. A legnagyobb hazai színház például november elsejétől bezárni kényszerült, a Vígben és a Katonában a világításon próbálnak meg spórolni, míg a budapesti József Attila Színházban decembertől csak hétvégente játszanak előadásokat.

The post Bezárja kapuit a színház télre a rezsiárak miatt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés