:
Breaking News

Így segít spórolni a Google a rezsin

Így segít spórolni a Google a rezsin

Az emelkedő energiaárak és az orosz-ukrán háború következtében Európára nehezedő nyomás miatt kihívásokkal teli télre kell felkészülnie az öreg kontinensnek. Nem véletlen tehát, hogy az emberek kiemelkedő érdeklődést mutatnak az alternatív energiaforrások iránt, ahogy az sem, hogy egyre többen kezdenek spórolásba. Még Európa legerősebb gazdaságában, Németországban is megsokasodtak a spórolásra irányuló Google-keresések, Belgiumban pedig mintegy 5000 százalékkal ugrott meg a takarékoskodásra irányuló böngészések száma – olvasható a techcég blogján.

A felhasználói igényekre reagálva a Google bejelentette: új funkciót tesz elérhetővé böngészőjében. 29 országban és 22 nyelven indítanak új funkciót Európa-szerte, abból a célból, hogy „az emberek releváns és használható információkat találjanak, amelyek segítenek nekik átvészelni a válságot és energiát megtakarítani.”

Ha például az európai energiaválság, vagy az energiaárak szavakra keres rá valaki, többek közt releváns híreket, helyi információkat, elérhető pénzügyi támogatásokról szóló tájékoztatókat, valamint a Nemzetközi Energiaügynökség által ajánlott, energiatakarékosságról szóló intézkedéseket láthatnak majd.

Ez a fejlesztés a Google egyik legújabb lépése afelé, hogy segítse a felhasználóit az energiaválság közepén. Nemrégiben olyan frissítéseket vezettek be a Google Térképhez, amelyek segítenek üzemanyag-takarékosabb útvonalakat találni, így csökkentve a kibocsátást és a költségeket. A most bejelentett új funkció napokon belül mindenki számára elérhető lesz.

The post Így segít spórolni a Google a rezsin first appeared on 24.hu.