:

Elon Musk gyertyafényes bejelentkezése: túl sok a dolgom

Elon Musk gyertyafényes bejelentkezése: túl sok a dolgom

A hét minden napján, reggeltől estig dolgozik a Twitter új tulajdonosa.

A szervezők által küldött batikolt inget viselve, gyertyákkal megvilágított képernyőn keresztül jelentkezett be Elon Musk a G20-ak bali csúcstalálkozójának apropóján megrendezett üzleti konferenciára – számolt be az eseményről a Reuters.

A Tesla-vezért többek között az autógyártás jövőjéről és a Twitterrel kapcsolatos terveiről kérdezték. A következő válaszok hangoztak el:

Szeretné, ha a Twitter több és hosszabb formátumú videókat támogatna, hogy a tartalomkészítők meg tudjanak élni a platformon szerzett bevételekből. A részletekre nem tért ki. Szóba került Indonézia a Teslával közösen tervezett akkumulátor-beruházása és a SpaceX-szel közösen fejlesztett rakétaindítóhely kérdése is. Musk egyikre sem vállalt kötelezettséget, de nem is zárta ki a jövőbeli együttműködést lehetőségét. Musk a beszélgetés során megjegyezte, hisz abban, hogy a gazdaság át fog állni a fenntartható energiára, hozzátéve, hogy „csak az a kérdés, hogy mennyi időbe fog telni”. Szerinte az űrkutatásnak továbbra is prioritást kell élveznie, „hogy megértsük az univerzum természetét és a helyünket benne”.

Elon Musk offers vision for the future that includes aliens, deep tunnels and rocket tourism.

Sitting in the dark, wearing an Indonesian batik shirt and surrounded by candles, the seemingly disembodied Twitter owner appeared by video link at the #G20https://t.co/qlYtS173dK pic.twitter.com/5aJZxeP3gM

— AFP News Agency (@AFP) November 14, 2022

Senki se akarjon a Kelet Elon Muskja lenni

Amikor a Kínától függetlenedő ipari ellátási láncok összetettségéről és az ukrajnai orosz invázióból eredő kockázatokról kérdezték, Musk visszatért arra, hogy mennyire elfoglalt. Arra a megjegyzésre, hogy Ázsiában sok üzleti vezető a „Kelet Elon Muskja” szeretne lenni, így válaszolt:

„Én vigyáznék, mit kívánok. (…) Őszintén szólva amennyire én gyötröm magamat, az már a kínzás következő szintje.”

A meghitt, gyertyafényes körülményeket azzal magyarázta, hogy épp olyan helyen van, ahol nincs áram. Nem tudni pontosan, hogy Musk honnan jelentkezett be a konferenciára. A milliárdos magángépét – egy Gulfstream G650-est – nyomon követő Twitter-fiók szerint a jármű napok óta a texasi Austinban, a Tesla székhelyén pihen.

Musk napjai tényleg gondterheltek lehetnek: a Twitternél többezer munkavállalótól váltak meg a napokban, előző héten pedig közel négymilliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket a világ jelenleg legvagyonosabb üzletembere. Mindemellett az amerikai elnök bejelentette, hogy Musk külföldi kapcsolatait – köztük szaúdi, orosz, ukrán és kínai szálakkal – tüzetesen átvizsgálhatják a nemzetbiztonsági kockázatok felderítése érdekében.

The post Elon Musk gyertyafényes bejelentkezése: túl sok a dolgom appeared first on Forbes.hu.