:
Breaking News

Megérkezett a bejelentés: íme, Palkovics utódja

Egyúttal megszűnik a Technológia és Ipari Minisztérium is, feladatait más minisztériumok veszik át.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását jelentette be a hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Karmelita kolostorban tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. Egyúttal a miniszter utódját is kijelölték, aki nem más, mint Lantos Csaba üzletember, az OTP korábbi lakossági vezérigazgató-helyettese lesz.

A Technológia és Ipari Minisztérium (TIM) megszűnik, feladatait többek között a gazdaságfejlesztési és más minisztériumok veszik át. A közlekedés Nagy Márton minisztériumához, az ipar Lázár Jánoshoz, az innovációs területek Csák Jánoshoz kerülnek. Palkovics László a továbbiakban nem vállal kormányzati tisztséget. Lantos Csaba december elsejétől fogja vezetni az új minisztériumot.

Több ebből Újabb teher vár az autósokra: drágul a kötelező biztosítás Elon Musk gyertyafényes bejelentkezése: túl sok a dolgom

Gulyás elmondta, a kormányzati szerkezetben további változtatás nem várható, Paks 2 azonban a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál marad.

Előző héten írta meg a Telex, hogy lemondhatott a TIM élén álló Palkovics László,

aminek hátterében energiapolitikai véleménykülönbségek állhattak. 

Gulyás a sajtótájékoztatón azt mondta, Lantos vasárnap állapodott meg a miniszterelnökkel a miniszteri posztról, majd Gulyás Gergely hozzátette, a bejelentéssel megvárták, míg Palkovics kitölti lemondási idejét, ami vasárnapig szólt.

Palkovics egyszer már belengette a felmondását. 2021 januárjában már egyszer benyújtotta azt, de Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta neki, hogy ezt felejtse el.

The post Megérkezett a bejelentés: íme, Palkovics utódja appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés