:

Ezek a legkeresettebb termékek az idei Black Fridayen

Ezek a legkeresettebb termékek az idei Black Fridayen

Tavalyhoz képest még több magyar tervez a Black Fridayen vásárolni – derül ki egy, az eMAG megbízásából készült kutatásból. A felmérés szerint az akció idején a vásárlók többsége 15 és 60 ezer forint körüli összeget tervez elkölteni. A válság a leginkább keresett termékek körére is komoly hatást gyakorolt: előtérbe került a ruha, a cipő, a spórolási szándék nyomán pedig az élelmiszer is. Ezek mellett továbbra is nagy az érdeklődés a különböző háztartási kisgépek iránt.

A ruhaneműk és divatcikkek utoljára 2020-ban, a pandémia kitörésének évében, a korlátozások alatt voltak ennyire népszerű fekete pénteki termékek.

Az élelmiszerek iránt a Black Friday előtt tapasztalt megnövekedett érdeklődés egybecseng a GKID októberi kutatásának megállapításával, amely szerint az akciós kampányok szerepe fontosabbá válik, és sokan a bevásárlást is a leértékelések idejére időzítik. A műszaki termékek közül a legtöbben háztartási kisgép (25,3 százalék), hűtőszekrény (10,9 százalék), TV (10,9 százalék), mosógép (10,5 százalék) vásárlását tervezik a fekete pénteken, és ugyancsak tíz százalék körüli a játékokat vásárolni tervezők aránya.

Mennyiért és hol vásárol a magyar?

Idén bruttó 30 ezer és 60 ezer forint közötti összeget tervez elkölteni a Black Fridayen a válaszadók legnagyobb hányada (25,3 százalék), míg 24 százalékuk jelölte meg a 15 ezer és 30 ezer forint közötti értékhatárt. Összességében a válaszadók csaknem fele (49,3 százalék) 15 ezer és 60 ezer forint közötti költést tervez, míg 60 ezer és 100 ezer forint közötti összegért 17 százalékuk vásárolni a fekete pénteken.

Idén is egyértelmű az online kiskereskedelem fölénye a fekete pénteki akciókban.

A válaszadók 83,4 százaléka a fekete pénteki vásárlást elsősorban online áruházban tervezi elvégezni, ennél jóval kevesebben gondolkodnak a hagyományos, offline boltokban a fekete péntekkel kapcsolatban.

Tavalyhoz hasonlóan az eMAG idei Black Fridayán az európai uniós előírásoknak megfelelően egy-egy termék gyártója által ajánlott árat (RRP) is feltünteti a fekete pénteki akciós ár mellett. Ha a Black Friday ár felett egy áthúzott ár szerepel, az a megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti – szintén az uniós direktíva alapján.

A Black Friday rendelések kiszállítását idén december 2-ig vállalja az eMAG, a cég várakozásai szerint a rendelések 70 százalékát pedig mindössze 5 napon belül feladják a megrendelőknek. Idén a legkedvezőbb kiszállítási lehetőség egyértelműen az országszerte több mint hatszáz helyszínén elérhető easybox hálózatának csomagautomatában való átvétel.

The post Ezek a legkeresettebb termékek az idei Black Fridayen first appeared on 24.hu.