:

Újabb kulcsember távozik a kormányból

Újabb kulcsember távozik a kormányból

A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnésével Palkovics mellett a közlekedési államtitkár is leköszönt tisztségéről.

Bejelentette távozását Vitézy Dávid, közlekedésért felelős államtitkár. Vitézy mai Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz, a TIM megszűnésével az eddigi közlekedési államtitkári feladatai is véget érnek.

„A közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át”

– írja Vitézy.

A Telexnek az államtitkár arra a kérdésre, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, azt mondta, egyelőre nem tudja, mivel az átadás-átvétel elég feladatot ad neki. Vitézynek automatikusan megszűnnek a feladatai, az eddigi gyakorlat szerint ugyanis az új miniszter választja majd ki az új államtitkárt a területre.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) értesülése szerint ideiglenesen Kállai Éva helyettes államtitkár viszi az ügyeket, 48 óra van az átadás-átvételre.

Lázár János építési és beruházási miniszter eközben egy Széchenyi István idézettel reagált Facebook-oldalán arra a hírre, hogy az ő minisztériumához kerül a közlekedési államtitkárság:

„Az ember annyit ér, amennyit használ.”

Üzlet Bagi László 9 perc olvasás
Nagy séta, nagy interjú – Vitézy Dáviddal és Török Andrással a városban a városról
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Szinte minden nagy budapesti állami beruházás leállhat, milliárdok mehetnek a levesbe

Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását és a TIM megszűnését hétfőn jelentette be a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Karmelita kolostorban tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. Egyúttal egy új energiaügyi minisztert is kijelöltek, aki nem más, mint Lantos Csaba üzletember, az OTP korábbi lakossági vezérigazgató-helyettese lesz.

The post Újabb kulcsember távozik a kormányból appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés