:
Breaking News

Zsugorodás, infláció — az IMF így látja a jövőt

Az IMF szerint zsugorodásra lehet számítani a jövő évvel kapcsolatban, amit a globális széthúzás és a politikai környezet bizonytalansága is tetézhet. 

A világgazdasági kilátások az elmúlt havi 2,7 százalékos globális növekedési előrejelzésnél borúsabbak,

aminek oka egyrészt a tartósan magas és széleskörű infláció és az ellene fellépő szigorodó monetáris politika, valamint a lassuló kínai növekedés, illetve az orosz-ukrán háború által kiváltott élelmiszerellátási zavarok – írja az IMF jelentésére hivatkozva a Reuters. A globális hitelintézmény korábban még 2,9 százalékos bővülést prognosztizált.

Több ebből Ezért volt hatalmas üzlet, hogy az OTP felvásárolta anno a Szallas.hu-t Hogyan veszítsd el a világ egyik legszebb nőjét és 250 milliárd forintot egyetlen év alatt?

Az IMF szerint a feldolgozóipari és szolgáltatási tevékenységet mérő beszerzési menedzser-indexek a világ 20 vezető gazdaságának többségében nem alakultak túl fényesen, ami azt vetíti előre, hogy a gazdasági tevékenység zsugorodni fog, az infláció pedig be fog ragadni egy magas szinten. Az IMF szerint az év eleji expanzív tartományból a zsugorodást jelzőre estek vissza az értékek, a globális széthúzás, a politikai környezet bizonytalansága pedig tovább növeli a kockázatokat.

Az európai energiaválság mélyülése erősen fékezné a növekedést, növelné az inflációt, mely ha tartósan magasan marad, úgy további kamatemelésekre és a globális pénzügyi feltételek további szigorítása következhet. Ami a sérülékenyebb gazdaságok számára az államadósság növekedéséből eredő válság kialakulásának kockázatát jelentené.

The post Zsugorodás, infláció — az IMF így látja a jövőt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés