:

Hivatalosan is vége a Palkovics-drámának, pár hétre Rogán Antal a beugró

Az innovációs miniszter „nagy, robusztus” gazdasági minisztériumról beszélt a technológiai és ipari miniszter lemondása után.

A hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg Novák Katalin köztársasági elnök határozata Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára és ellenjegyzésével, miszerint „Palkovics László technológiai és ipari miniszter megbízatása – lemondására tekintettel – 2022. november 14-ei hatállyal megszűnik”.

Orbán november 15-i hatállyal a technológiai és ipari miniszter feladat- és hatáskörének gyakorlásával a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, Rogán Antalt bízza meg. A rendelet 2022. december elsején veszti hatályát.

Több ebből Megérkezett a bejelentés: íme, Palkovics utódja A hétgyermekes családapa, aki eddig csendben támogatta Orbán Viktort, most miniszter lett Újabb kulcsember távozik a kormányból

Öt nap

Palkovics lemondását hétfőn jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Egyúttal kiderült, hogy megszűnik a Technológia és Ipari Minisztérium (TIM) is, az újonnan létrejövő Energiaügyi Minisztérium élére pedig december 1-gyel új minisztert jelölnek ki, Lantos Csaba üzletembert, az OTP korábbi lakossági vezérigazgató-helyettesét.

Minderre azután került sor, hogy Palkovics állítólagos lemondásáról már november 9-én értesült a Telex,

és kormányoldalról öt napon keresztül, egészen tegnapig nem erősítette meg senki sem a hírt.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a TIM feladataiból más minisztériumok is átvesznek, a közlekedés például Nagy Márton minisztériumához, az ipar Lázár Jánoshoz, az innovációs területek Csák Jánoshoz kerülnek.

„Legyen egy nagy és robusztus gazdasági minisztérium”

Arról, milyen területek cserélnek még minisztériumot a kormányon belül, Csák János kulturális és innovációs miniszter az InfoRádiónak beszélt hétfőn.

A megszűnő TIM-ből az innovációs tárcához kerül a felnőttképzés, míg a vállalkozásfejlesztésért és a foglalkoztatáspolitikáért a jövőben a Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium felel majd.

Alaposan megerősítik a Gazdaságfejlesztési minisztériumot – mondta el Csák, hozzátéve, hogy a kormány célja ezzel az, hogy

„legyen egy nagy és robusztus gazdasági minisztérium”,

és hogy Csákékhoz tartozik minden, amivel „egy jó ötlet eljuthat a szabadalomig”, ami pedig utána jönne, azzal már Nagy Mártonék következnek.

Borítókép: Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond az 52. Nemzetközi Gázkonferencia megnyitóján Siófokon, a Hotel Azúrban 2022. szeptember 27-én.

The post Hivatalosan is vége a Palkovics-drámának, pár hétre Rogán Antal a beugró appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés