:

Kaphatnak támogatást a falusi kisboltok az árstop miatt, de még várniuk kell

Több mint 2400 település boltjai pályázhatnak majd legfeljebb 8 milliárd forint össztámogatásra. Valószínűleg már csak jövőre.

Legfeljebb 8 milliárd forint többletforrást biztosítana 2023-ban a kormány a kistelepülési élelmiszerüzletek megnövekedett költségeinek kompenzálásához a Magyar Falu Program keretében – derül ki a hétfő este megjelent Magyar Közlönyből.

Orbán Viktor miniszterelnök a támogatás feltételeinek kidolgozására 2022. december 15-i határidőt ad a vonatkozó határozatban, felelőse a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Gyopáros Alpár.

Több ebből Zsugorodás, infláció — az IMF így látja a jövőt Ezért volt hatalmas üzlet, hogy az OTP felvásárolta anno a Szallas.hu-t

Gyopáros az MTI tudósítása szerint hétfőn Ácsteszerén beszélt a tervezett pályázatról. Mint mondta,

a lehetőséggel minden olyan kisbolt élhet, ami 2000-nél kevesebb lakosú településen működik,

nem csak azok, amik 2021-ben kaptak támogatást. A Központi Statisztikai Hivatal 2022. január 1-i adatai szerint 2407-re tehető a legfeljebb 1999 fős lakossággal bíró magyar települések száma.

Az elnyert összegek bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el. Gyopáros úgy fogalmazott, hogy néhány héten belül indulhat a pályázat, a tegnap esti kormányhatározat értelmében várhatóan csak jövőre lép érvénybe a támogatási lehetőség.

Előzmények

Az ársapkát a múlt héten terjesztették ki új termékekre, legkésőbb november 14. után immáron a szeptember 30-i bruttó kiskereskedelmi áron kell adniuk a tyúktojást és az étkezési burgonyát.

Arról, hogy a kistelepülések boltjai támogatást kapnak, hogy ne alakuljon ki áruhiány az árstopos termékekből – és hogy a nagy élelmiszerláncok biztosan nem kapnak támogatást –, már a múlt heti kormányinfón szó esett.

The post Kaphatnak támogatást a falusi kisboltok az árstop miatt, de még várniuk kell appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés