:

Megjött a friss GDP-adat: egy ágazat fékezte csak a növekedést

Egy évvel ezelőtthöz képest nőtt, a múlt negyedévhez képest csökkent a gazdaság teljesítménye.

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2022 harmadik negyedévében a nyers adatok szerint 4,0 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – írja kedd délelőtti gyorstájékoztatójában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Több ebből Kaphatnak támogatást a falusi kisboltok az árstop miatt, de még várniuk kell Zsugorodás, infláció — az IMF így látja a jövőt

Az előző negyedévhez viszonyítva 0,4 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye. Utoljára 2020 második negyedévében volt tapasztalható volumencsökkenés GDP-ben az előző negyedévhez képest.

A KSH szerint a növekedéshez szinte valamennyi nemzetgazdasági ág hozzájárult.

Leginkább az ipar és a piaci szolgáltatások,az iparon belül különösen a közúti jármű gyártása, a számítógép, elektronikai és optikai termék gyártása, illetve a villamos berendezés gyártása,a piaci szolgáltatások közül pedig főként a szállítás, raktározás, valamint a szakmai, tudományos, műszaki és adminisztratív tevékenység bővülése volt jelentős.A növekedést a mezőgazdaság jelentős visszaesése fékezte.

The post Megjött a friss GDP-adat: egy ágazat fékezte csak a növekedést appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés