:

A TP-Link bemutatta a világ első Wi-Fi 7-es routereit

A TP-Link bemutatta a világ első Wi-Fi 7-es routereit

A világ vezető routergyártója, a TP-Link bemutatta a még el sem készült Wi-Fi 7 szabványra épülő vezeték nélküli routereinek új termékcsaládját – írja a Verge. A kínai vállalat a komplett portfólióját megújítja, beleértve a csúcsteljesítményű Archer-szériát, az otthoni mesh Deco termékeket, sőt még az üzleti célra szánt eszközeit is.

Világszerte még viszonylag kevés helyen teszi lehetővé a vezetékes internetes infrastruktúra a 10 Gbps-es otthoni internetkapcsolatot, ám ahol igen, ott érdemes lehet megtekinteni a TP-Link új ajánlatait. A Wi-Fi 7-re épülő otthoni használatra szánt routerek csúcsmodellje, a négysávos BE900 ugyanis az ígéretek szerint akár 24 Gbps-re is fel tudja tornászni a Wi-Fi-sávszélességet.

A következő generációs hálózat a vállalat szerint elsősorban az alacsonyabb késleltetéssel, illetve a nagyobb sávszélességgel igyekszik rálicitálni az elődjére.

A nagyobb sávszélességet vivőaggregáció révén éri el a rendszer, az új szabványnak megfelelő eszközök ugyanis képesek összefogni az 5 GHz-es és a 6 GHz-es csatornákat a megnövelt maximális áteresztőképesség érdekében – teszi hozzá a HWSW. Többek között ezt az üzemmódot is támogatja a TP-Link új, 700 dolláros (274 ezer forintos) áron érkező Archer BE900-as, csúcskategóriás SOHO-routere.

Dizájn terén is nagy változás figyelhető meg: a szögletesebb megjelenés mellett az előlapon külön státuszkijelző, érintőkijelzős felület, és egy pontmátrix-kijelzőt is kapott a BE900-as. Az eszköz két 10 GbE-s WAN/LAN porttal, valamint négy 2,5 GbE és egy 1 GbE csatlakozóval rendelkezik.

A csúcsmodellen túl

A TP-Link az Archer termékcsaládban kevésbé funkciógazdag változatokat is bemutat. Ott van például a háromsávos BE800-as modell, amely 19 Gbps vezeték nélküli sebességre képes. Emellett továbbra is támogatja a 10Gb-os internetszolgáltatást, sőt LED-es világítással is bír, viszont az érintőképernyő már hiányzik belőle.

Harmadikként pedig ott van a BE550, amely a maximális vezeték nélküli sebességet 9,3 Gbps-ra csökkenti, és mindössze 2,5 Gbps-os ethernet portokkal rendelkezik. Nagy előnye azonban a modelleknek, hogy mindegyik EasyMesh-képes, így könnyen létrehozhatunk belőlük egy széleskörű otthoni hálózatot.

A gamereket persze jobban érdekelheti az új, háromsávos Archer GE800 Gaming router.

Az eszköz 19 Gbps aggregált Wi-Fi-sávszélességet, kettő-kettő 10 GbE és 2,5 GbE portot, illetve további négy 1 GbE-s portot helyezett el a különböző színű LED-ekkel megvilágított test alatt. A routerhez saját forgalommenedzsment-appot is készít a gyártó, melyben a különböző játékoknak kiemelt prioritást lehet dedikálni.

A kínai gyártó a fentieken túl három új, otthoni mesh-környezetbe szánt Deco-rendszerrel és két új, nagyvállalati célú Omada access pointtal bővíti a Wi-Fi 7-eszközeinek körét. Az újdonságok 2023 év első felében kerülnek majd piacra.

The post A TP-Link bemutatta a világ első Wi-Fi 7-es routereit first appeared on 24.hu.