:
Breaking News

Hasznos új funkciót kapott a Netflix

Hasznos új funkciót kapott a Netflix

Új funkció vált elérhetővé a Netflix felületén, amely lehetővé teszi a fióktulajdonosok számára, hogy kijelentkezzenek az ismeretlen, vagy épp nem szívesen látott emberek eszközeiről. Az újítás összefügg a streaming-szolgáltató azon terveivel, hogy a tömeges jelszómegosztás megszűntetése révén új előfizetőket szerezzen – írja a TechCrunch.

Ha a Netflix-előfizetők egyes eszközök fiókból való eltávolítását szeretnék kezdeményezni, azt a “Fiókbeállítások” menüpont alatt megtalálható “Hozzáférés és eszközök kezelése” opción keresztül tehetik meg. Itt megjelennek az egyes felhasználók által legutóbb használt eszközök listája, az IP-cím, valamint a bejelentkezés helye és pontos ideje is.

Miután az előfizető egy ismeretlen eszköz esetében a Kijelentkezés lehetőséget választja, a Netflix extra biztonsági funkcióként jelszóváltoztatást javasol, ezzel azonban nem kötelező élni. A kijelentkeztetés után a fiók tulajdonosai e-mailben kapnak értesítést az új bejelentkezésekről.

A funkció november 15-én lépett életbe, és egyből globálisan elérhető vált mind a webes felületen, mind pedig iOS- és Android-eszközökön.

A hozzáférési lehetőségek kezelése elsődlegesen azon felhasználók számára lesz hasznos, akik a Netflix alapcsomagjára fizettek elő. Ez esetben ugyanis egyszerre csak egy eszközről lehet sorozatot és filmet nézni. A standard csomag előfizetői ezzel szemben egyszerre két támogatott eszközön nézhetik a tartalmakat, míg a prémium előfizetők akár négy eszközön is streamelhetnek egy időben. Az új funkció bevezetésével azonban nem ér véget a szolgáltató harca a jelszómegosztás ellen: jövőre új funkció jelenik meg, ami miatt plusz pénzt kell majd fizetnie a tulajdonosnak a háztartáson kívüli profilmegosztásért.

The post Hasznos új funkciót kapott a Netflix first appeared on 24.hu.