:
Breaking News

„Ember, amit mondtam, az mind hülyeség” – megszólalt az egykor dúsgazdag, már bukott kriptokirály

„Ember, amit mondtam, az mind hülyeség” – megszólalt az egykor dúsgazdag, már bukott kriptokirály

Fokozódik az FTX csődje és Sam Bankman-Fried körüli balhé: ezúttal egy újságíróval folytatott csetelése került nyilvánosságra, amiben meglepő kijelentéseket tett.

A kegyvesztett egykori kriptovezér a Vox újságírójával Twitteren keresztül vette fel a kapcsolatot, majd a lap közzétette a privát üzeneteiket. SBF élesen bírálta az amerikai döntéshozókat, beszélt filozófiai kérdésekről is, valamint elmondta, ha tehetné, visszacsinálná a csődeljárást.

A kriptopiac szabályozásával kapcsolatban azt írta, hogy a döntéshozók „mindent csak rosszabbá tesznek”, és hogy „egyáltalán nem állnak ki a vásárlókért”. Amikor a Vox újságírója megkérdezte tőle, mennyire gondolta komolyan azokat az állításokat, amiket pár héttel ezelőtt az amerikai kongresszus előtt mondott el, azt felelte:

„igen, csak PR volt”.

Majd hozzátette:

„basszák meg a döntéshozók!”

Annak fényében, hogy az FTX ügye a közeljövőben az amerikai kongresszus elé fog kerülni, a megközelítés és a hangnem nem mindennapi.

Üzlet Madzin Emília 6 perc olvasás
Még 30 se volt, amikor a világ egyik leggazdagabb embere lett. Most nagyobbat bukott, mint bárki előtte
Pénz Topolay Gábor 2 perc olvasás
Három percben elmagyarázzuk, hogyan változtatják meg a világot a kriptovaluták

A nyilvánosságra hozott üzenetekben SBF a hatékony szabályozás mellett elhatárolódott a jellegzetes ismertetőjegyétől, a hatékony altruizmus támogatásától. Bankman-Fried korábban hangosan hirdette a hatékony altruizmus filozófiáját, azt vallotta, hogy a legetikusabb módja az életnek az, ha dollármilliárdokat keresünk, majd a felhalmozott vagyont jótékony céllal szétosztjuk.

Most, amikor korábbi álláspontjáról kérdezték, így válaszolt:

„ember, amit mondtam, az mind hülyeség. Nem igaz, nem igaz egyáltalán”,

valamint egyetértett az újságíróval abban, hogy a korábbi „az etikus törekvései többnyire csak a kirakatban léteztek”. Szerinte a jótékonyság csak a felvilágosult nyugatiak hóbortja, amit azért csinálnak, hogy mindenki kedvelje őket.

SBF tegnap a Twitteren reagált a megjelent üzenetváltásokra. Azt írja, a beszélgetést nem a nyilvánosságnak szánta és nagyon sajnálja a történteket.

26) Well, that gives some color, I guess.

It sucks. I'm really sorry that things ended up as they did. And as I said–I'm going to do everything I can to make it more right.

— SBF (@SBF_FTX) November 16, 2022

Az FTX – ami korábban a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének számított – vezérével kapcsolatos ellentmondásokról egy korábbi cikkben írtunk a Forbes.hu-n. Az FTX is reagált a megjelent üzenetváltásokra, az új vezérigazgató – miután SBF előző héten mondott le a pozícióról – azt írta: SBF csak a saját nevében beszél, az FTX-nél nincs jelenleg semmilyen szerepköre.

The post „Ember, amit mondtam, az mind hülyeség” – megszólalt az egykor dúsgazdag, már bukott kriptokirály appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés