:

Ötszáz benzinkút ellátását megszünteti a Mol a jövő héttől

Ötszáz benzinkút ellátását megszünteti a Mol a jövő héttől

A Mol jövő héttől teljesen megszünteti a magyarországi töltőállomások mintegy negyedének nagykereskedelmi ellátását, döntésüket a hatósági árral és a Barátság-kőolajvezetéket ért incidenssel indokolják.

A jövő héttől a Mol újonnan szerződött benzinkút-üzemeltető partnerei számára teljes egészében megszünteti a hatósági áras benzin- és gázolaj-szállításokat – erősítette meg a Népszava információit az olajtársaság. A lapnak nyilatkozó Egri Gábor, a nagy láncokhoz nem tartozó hazai töltőállomásokat képviselő Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) elnöke szerint ez a gyakorlatban 251 céget, körülbelül félezer kisebb, független kutat érint majd, amelyek a piac körülbelül 15 százalékát képviselik.

Fotó: Rama / Wikimedia

A Népszavának Egri kifejtette azt is, hogy a Molon kívül a piacon változatlanul nincs olyan nagykereskedő, amely 480 forintért értékesítene üzemanyagot, a jövő héttől pedig a hazai töltőállomások mintegy negyedén gyakorlatilag nem lesz hatósági áras üzemanyag. Feltevése szerint, mivel a hoppon maradt ügyfelek mostantól az eddig is megterhelés alatt álló, „színes” kutak felé veszik az irányt, azok is hamar kifogyhatnak a készletekből. A Mol döntésének tovagyűrűző hatásaként az FBSZ elnöke szerint a jövő héten a teljes hazai ellátás összeomolhat.

A partnereknek küldött levélben a Mol az ellátás megszüntetését például „a hatósági ár hatásaival” indokolta, de hivatkoztak a Barátság-kőolajvezetéket ért minapi „incidensre” is. Indoklásuk szerint a jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kellett előtérbe helyezniük, és átmeneti korlátozásokat kellett bevezetniük, amiben az érintettek megértését és együttműködését kérik.

The post Ötszáz benzinkút ellátását megszünteti a Mol a jövő héttől appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés