:

“Atomot Washingtonra” — ilyen egy megrendezett orosz tüntetés

“Atomot Washingtonra” — ilyen egy megrendezett orosz tüntetés

Tüntetők vonultak fel Moszkva utcáin, nukleáris támadást követelve az Egyesült Államok ellen, a Kreml nevében. A szakértők szerint komolyan vehetetlen, megrendezett akcióról volt szó. A Business Insider számolt be a történtekről.

November 12-én narancs-feketébe öltözött, meglehetősen alacsony létszámú tömeg vonult végig Moszkva utcáin háborúpárti szlogeneket és Vlagyimir Putyin elnök szavait kántálva. Anders Åslund, az orosz kormány egykori gazdasági tanácsadója szerint teljesen egyértelmű, hogy megrendezett balhéról volt szó:

Egy ember megy elől és kiabál, mögötte ötvenen sétálnak szépen szabályosan, és ugyanabból a papírból kivágott, azonos kézírással megírt táblákat cipelnek, Washington bombázását követelva a Sarmat rakétával. Mindezt meglehetősen unott arckifejezéssel

– mondta el, hozzátéve: meglehetősen sokat elmond, hogy napvilágrakerült videókban még csak rendőri kíséret sincs a menet mellett. Aslund szerint fizetett színészeket alkalmazhattak a megmozduláshoz.

Meanwhile in Russia: a rally, demanding for Moscow to strike Washington. They cite Putin's words: "We will go to heaven as martyrs and they will simply croak." pic.twitter.com/csQp3KYTTN

— Julia Davis (@JuliaDavisNews) November 12, 2022

Hozzátette: véleménye szerint kizárt, hogy a tüntetés hátterében valóban a Kreml állt volna, hiszen az általuk szervezett megmozdulások jóval nagyobb tömegeket mozgatnak meg.

A Daily Beast fordítása szerint még az állami tévé orosz szakértői is helytelenítették a felvonulást: Nyitika Danyuk orosz politológus szerint a szélsőséges tüntetés teljességgel hiteltelen volt, és értetlenül állnak a kérdés előtt, hogy egyáltalán ki engedélyezhette.

The post “Atomot Washingtonra” — ilyen egy megrendezett orosz tüntetés appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés