:
Breaking News

Betiltották a sört a stadionokban a katari focivébén

Betiltották a sört a stadionokban a katari focivébén

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a stadionok bizonyos helyein lehet majd alkoholt kapni a hamarosan kezdődő labdarúgó világbajnokságon, most úgy tűnik erre mégsem lesz lehetőség.

“A rendező ország és a FIFA közötti megbeszéléseket követően döntés született arról, hogy az alkoholos italok értékesítése a világbajnokság ideje alatt kizárólag a FIFA szurkolók számára fenntartott pontjaira és egyéb engedélyezett helyszínekre korlátozódik. Ez azt jelenti, hogy a stadionok területén sör értékesítésre a verseny ideje alatt nem lesz lehetőség” – közölte a FIFA.

A döntés természetesen senkinek sem nyerte el a tetszését, így a világbajnokság egyik fő szponzorának számító Budweiser egy Twitter-posztban előbb úgy reagált a döntésre, hogy “Nos, ez kínos.”, majd a bejegyzést törölték. Azóta csak egy tájékoztató szöveggel lehet találkozni az oldalukon:

A döntés nincs hatással a Bud Zero értékesítésére, az továbbra is elérhető lesz a katari világbajnokság összes stadionjában.

A jó élet Szalai Péter 8 perc olvasás
Milyen tévét vegyél a foci-vb-re? Segítünk!
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Íme, a közelgő katari foci vb detoxikálója

Emellett hangot adott a véleményének a Futballszurkolók Szövetsége (FSA) is. A szervezet szóvivője kifejtette, úgy vélik, a rendező ország és a FIFA váratlan döntésének időpontja azt jelzi, hogy valami nagyon nincs rendben, hiszen az a szurkolókkal szembeni kommunikáció, valamint az átláthatóság teljes hiányára utal.

Egy ilyen formában meghozott döntés ráadásul bizonytalanságot szül azzal kapcsolatban is, hogy a rendező ország biztosítani fogja-e a szállással, közlekedéssel vagy kulturális kérdésekkel kapcsolatos korábbi ígéreteit

– közölték.

A versenysorozat vasárnap a Katar-Ecuador összecsapással veszi kezdetét.

The post Betiltották a sört a stadionokban a katari focivébén appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés