:

Hasznos új funkciókat kapott a Google Térkép

Hasznos új funkciókat kapott a Google Térkép

A Google térképes applikációja igen sűrűn kap a mindennapi élet során hasznos frissítéseket, nemrégiben például az üzemanyagtakarékos útvonaltervezés funkciója mutatkozott be az alkalmazásban.

A hvg szerint egy új frissítés érkezett, amelynek elsősorban az elektromos autósok örülhetnek. A töltőállomás-kereső ugyanis most kiegészült azzal, hogy lehet szűrni a gyorstöltés lehetőségét. Az „EV töltőállomások” kifejezés eredményeihez hozzáadtak egy 50 kW-os vagy nagyobb teljesítményű töltőállomásokat mutató szűrőt is.

A kereső alatti menüsorban emellett azt is be lehet állítani, hogy csak az elektromos autónkkal kompatibilis csatlakozóval rendelkező állomásokat lássuk a térképen.

A technológiai óriás a kerekesszékesekre is gondolt a frissítés során, mostantól ugyanis azt is lehet megnézni, megközelíthető-e egy adott hely kerekesszékkel. Emellett azt is láthatjuk, vannak-e akadálymentesített ülőhelyek, mellékhelyiségek és parkolók az adott végpont közelében.

Ez akkor is hasznos lehet, ha babakocsival, gurulós bőrönddel vagyunk. Ehhez az applikációban a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Kerekesszékkel megközelíthető helyek menüpontját kell bekapcsolnunk, hogy a keresésben a helyek neve mellett megjelenhessen a kis kék kerekesszékes ikon.

The post Hasznos új funkciókat kapott a Google Térkép first appeared on 24.hu.