:
Breaking News

Ezeken a településeken már üzemanyaghiány van

Ezeken a településeken már üzemanyaghiány van

Minden reggel megkapjuk a listát a hiánnyal küzdő kutakról.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) minden reggel megküldi a magyar sajtónak, hogy mely településeken alakulnak ki üzemanyag-ellátási problémák, hol küzdenek hiánnyal. A lista hosszú, egyelőre inkább kisebb települések találhatók rajta.

Az FBSZ ma reggeli levele szerint az alábbi településeken alakul ki – szerintük a MOL hibájából – üzemanyaghiány.

Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Ötszáz benzinkút ellátását megszünteti a Mol a jövő héttől
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Elfogynak a hatósági áras termékek a kutakról
GyöngyösBajaGödöllőHajdúböszörményKiskunfélegyházaMolnaszecsődNyírpaszonyTápióbicskeSzentantalfaBalasagyarmatBakonycsernyeNagytarcsaBerettyóújfaluSzászvárLajosmizseNyírkárászNyírbogdánySzígetszentmártonPusztaszabolcsFehérvárcsurgóAbaSárszentmihályPörbölyHercegszántóNyíregyháza-SóstófürdőBesenyőtelekDemecserBerhida

Miért van hiány?

Múlt héten kiderült, hogy a Mol újonnan szerződött benzinkút-üzemeltető partnerei számára teljes egészében megszünteti a hatósági áras benzin- és gázolaj-szállításokat. Egri Gábor, a nagy láncokhoz nem tartozó hazai töltőállomásokat képviselő FBSZ elnöke szerint ez a gyakorlatban 251 céget, körülbelül félezer kisebb, független kutat érint majd, amelyek a piac körülbelül 15 százalékát képviselik.

A szövetség már nyílt levélben is kérte Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját, hogy vizsgálja felül a társaság döntését a kisebb kutak ellátásáról, illetve Orbán Viktor kormányfőt is, hogy járjon el az érdekükben.

The post Ezeken a településeken már üzemanyaghiány van appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés