:

Minden arannyá vált a kezében, most visszatér, hogy rendbe rakja széthullott birodalmát

Minden arannyá vált a kezében, most visszatér, hogy rendbe rakja széthullott birodalmát

A borzasztóan sikerült 2022-es év után a Disney visszanyúl ahhoz, aki globális sikerig vitte a vállalatot.

Visszatér a Disney vezérigazgatói székébe Robert Iger, nem egész egy évvel azután, hogy végleg elhagyta a vállalatot. A Disney közleménye szerint a céget globális sikerig vezető CEO azonnal átveszi a stafétát Bob Chapektől, megbízatása két évre szól.

Robert Iger közel 50 évig volt a Disney alkalmazásában, 2,5 éve mondott le vezérigazgatói posztjáról, tavaly év végén pedig az igazgatósági elnöki széket is elhagyta.

Napi címlap Vaszkó Iván 19 perc olvasás
Búcsúzik a legendás főnök, aki szörnyeteget csinált a Disney-ből
A jó élet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
Kiszámoltuk, mennyi időt töltesz Marvel-filmek és sorozatok nézésével
Interjú Vaszkó Iván 7 perc olvasás
Disney-főnök: Magyarország fontos piac, örömmel forgatunk ott

Igazi sikerember volt a cég élén, hozzá köthető

a Pixar, a Marvel ésa Star Wars-jogokat birtokló Lucasarts felvásárlása, ő durrantotta be a cég streamingplatformját, a Disney+-t, a vállalat piaci értékeltsége pedig 200 milliárd dollárral nőtt regnálása alatt.

Mi történt?

A vezérigazgatói posztról való 2020-as távozása után utódja Bob Chapek lett, akit Iger személyesen választott. Iparági pletykák szerint az igazgatósági elnöki pozíciót továbbra is birtokló Iger és Chapek közt dominanciaharc dúlt, ami egészen tavaly év végig tartott, amikor az előbbi végleg távozott a cégtől.

Az idei év viszont ritka rosszul sikerült a Disney-nek, a pénzügyi eredmények bőven elmaradtak a várttól, az árfolyam pedig a felére csökkent a Wall Street-i börzén.

A Scarlett Johanssonnal való jogi csatározás, és a floridai kormányzóval, Ron DeSantisszal való politikai huzavona is alaposan megtépázták a Disney hírnevét. Szóval a vállalat a borzasztóan sikerült 2022-es év után ahhoz az emberhez nyúl, akinek a kezében minden arannyá vált.

A Bob Igerről szóló portrénkat itt találjátok.

The post Minden arannyá vált a kezében, most visszatér, hogy rendbe rakja széthullott birodalmát appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés