:

Csillagászati adóssággal küzd a bedőlt kriptotőzsde

Csillagászati adóssággal küzd a bedőlt kriptotőzsde

Az FTX kriptovaluta tőzsde összeomlása az egyik legnagyobb pénzügyi botrány az elmúlt években. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Sam Bankman-Fried vezette cég átláthatatlanul használta fel az ügyfelek befektetett vagyonát különböző kapcsolt vállalkozásokhoz, azonban miután november 11-én csődeljárást kezdeményeztek a tőzsde, valamint az FTX leányvállalatai ellen, még több csontváz esett ki a szekrényből.

Az év elején még 32 milliárd dollárra értékelt kriptotőzsde a napokban közölte, hogy közel 3,1 milliárd dollárral, átszámítva 1237 milliárd forinttal tartozik 50 legnagyobb hitelezőjének – írja a Reuters. Ezen személyek kilétét nem fedték fel, azonban vélhetően hírességek is lehetnek köztük, révén számos celebritás vett részt a cég kampányaiban az elmúlt években.

A 3,1 milliárdos összeg közel fele, 1,45 milliárd dollár (579 milliárd forint) a tíz legnagyobb befektető között oszlik el.

A harmadik legjelentősebb kriptopiac összeomlására novemberben került sor, amikor is 72 óra alatt közel 6 milliárd dollárnyi vagyont vontak ki a piacról. Ezt követően az FTX egyik legnagyobb konkurense, a Binance bejelentkezett, hogy felvásárolja a vállalatot, azonban pénzügyi hátterük megvizsgálása után inkább elálltak ettől. Azóta pedig már csoportos keresetet nyújtottak be a cég népszerűsítésében résztvevő hírességek ellen.

The post Csillagászati adóssággal küzd a bedőlt kriptotőzsde first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés