:

Ez a világ legidegesítőbb videojátéka

Ez a világ legidegesítőbb videojátéka

Napjainkban rengetegen töltik a szabadidejüket videojátékokkal játszva a képernyők előtt. Emiatt az elmúlt években rengeteg kutatás készült, amely az élmény játékosokra gyakorolt hatását vizsgálta. Ezek többek közt feltárták, hogy a közvéleménnyel ellentétben nem lesznek agresszívabbak a fiatalok a lövöldözős játékoktól, még ha sokszor indulatokat is szül egy-egy alkotás.

A BonusFinder most azonban egy kis csoporttal letesztelte, melyik játék emeli meg leginkább a pulzusszámunkat, magyarán melyik a legidegesítőbb játék. A felmérésben résztvevő 14 játék a leghírhedtebb 16 játékot kapta meg kipróbálásra, ellenőrzött körülmények között.

A 30 perces tesztelés alatt végbement átlagos pulzusszám-emelkedés nyomán kiderült, hogy a Mario Kart a legmegterhelőbb játék.

Az átlagos, nyugalmi állapotban mért pulzusszámhoz (64 BPM) képest 33 százalékos emelkedést tapasztaltak a játék során. Ez ugyan jelentős, de még mindig csak annyit jelent, mint egy lassú tempójú séta, nem mellesleg bőven elmarad a sportfogadás okozta 75 százalékos emelkedéstől, írják. Videojátékok közül második helyen a FIFA 20 következik, amely 31 százalékos emelkedést hozott el. Az első 5 játék közé a Call of Duty: Modern Warfare, a Dark Souls III és a Fortnite került még be.

Ugyan az átlagos pulzusszám-emelkedés az egyes játékmenetek során jól jelzi a stressz mértékét, nem ad teljes képet. Ezért a felmérés során azt is lemérték, mely játék során nő a legmagasabbra a pulzusszám. Ezt a versenyt a Dark Soul III nyerte, amikor is a Darkeater Midir elleni harcra került a sor. Ekkor a résztvevők pulzusszáma volt, hogy 127-ig emelkedett, ami 98 százalékos növekedést jelent a nyugalmi állapothoz képest. A második helyet a Fall Guys multiplayer játéka szerezte meg.

The post Ez a világ legidegesítőbb videojátéka first appeared on 24.hu.