:

Mutatós a Völner Pál családjától lefoglalt vagyon

Nyilvános lett a lista, hogy milyen vagyontárgyakat foglaltak le a volt államtitkár családjától.

Sportautók, ingatlanok, sok készpénz – nyilvános lett, hogy milyen vagyontárgyakat foglaltak le Völner Páltól és családjától. Ugyan a volt államtitkár vagyonbevallása szerint szerény körülmények közt élt, a lefoglalt ingatlanok és ingóságok listája szerint családjára ez már nem annyira igaz.

Mi van a listán?

A 24.hu által idézett vádirat szerint az eljárás részeként zár alá vették Völner Pál

két bankszámláját, rajtuk nagyjából 7,5 millió forintot.

Lefoglalták a volt államtitkár feleségének

három bankszámláját, több mint 8,5 millió forinttal,hibrid hajtású Lexus RX450H típusú terepjáróját,valamint egy résztulajdonában álló budapesti, VI. kerületi lakást, továbbá egy nyergesújfalui ingatlanát.

Zár alá vették Völner Pál fiának

tűzpiros Porsche Cayman S sportautójátegy szintén piros, négykerék-meghajtású Mini Cooper Countryman All4-t autóját,ötmillió forint készpénzt,bankszámláján 3,3 millió forintot,egy VII. kerületi lakást és a hozzá tartozó tárolókat,Győrság községben két ingatlanát,továbbá cégének üzletrészét.

Zárolták még Völner egyik lányának

bankszámláját, csaknem 34 millió forinttal,

másik lányának pedig lefoglalták

egy gazdasági társaságban az üzletrészét.

Mi az ügy?

A vádirat lényege szerint dr. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően, korrupciós kapcsolatot alakított ki dr. Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával. Ennek keretében dr. Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Dr. Schadl György vezetői pozíciójából, valamint a dr. Völner Pállal fennálló korrupciós kapcsolatából eredő befolyására hivatkozással, hét társával előzetesen megállapodott abban, hogy eléri, hogy önálló bírósági végrehajtói kinevezést kapjanak, amiért cserébe a végrehajtói irodájuk működéséből őket illető osztalékot részben vagy teljes egészében visszakérte tőlük.

A vádirat a 22 terhelt egyéb – korrupciós, gazdasági és vagyon elleni – bűncselekményeit is tartalmazza.

Borítókép: Völner Pál. Fotó: Kormany.hu/Véssey Endre

The post Mutatós a Völner Pál családjától lefoglalt vagyon appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés