:

Jó erőben kezdi a napot a forint, már ha ez jó erőnek számít

Jó erőben kezdi a napot a forint, már ha ez jó erőnek számít

Erősödéssel indulunk, de csak tegnaphoz képest, heti távlatban gyenge a forint.

Közel 0,2 százalékos erősödéssel az euróval szembeni 413-as szint alá bukott ma reggelre a forintárfolyam, és ez már jónak számít a tegnap 414-415-ös szinthez képest. A hetet még a 407-es keresztárfolyamon kezdtük, ahhoz képest bő 1,5 százalékos a gyengülés.

Az kavarta meg tegnap a forintpiacot, hogy hirtelen bizonytalanná vált az hazánknak juttatott EU-s források sorsa: heteken át bizonyos volt, hogy megkapjuk, most mégsem az.

Üzlet Zsiborás Gergő 4 perc olvasás
Orbán: Van még egy új feltétel az EU-s pénzek megszerzéséhez, majd teljesítjük azt is
Üzlet Zsiborás Gergő 2 perc olvasás
Brüsszel nem enged, baj lehet az EU-s pénzekkel, szakad a forint

Az EP strasbourgi plenáris ülésén elég nagy többséggel elfogadott állásfoglalásban az EP-képviselők kijelentették, hogy az uniós bizottság és az Európai Unió Tanácsa „a magyar nyomásnak ellenállva” ne fogadja el a források felfüggesztését jelentő, a jogállamisági mechanizmus keretében javasolt intézkedéseket.

A magyar kormányfő diplomatikusan csak annyit mondott a jogállamisági eljárásról, hogy jól haladnak a tárgyalások. „Mi mindent teljesítettünk, amit vállaltunk és amiben megegyeztünk. Van még egy új, 18. feltétel is, ami márciusban lesz teljesítve” – mondta Orbán.

The post Jó erőben kezdi a napot a forint, már ha ez jó erőnek számít appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés