:

Saját telefonmárkát hozhat létre Elon Musk

Saját telefonmárkát hozhat létre Elon Musk

Elon Musk Twitter-üzlete eddig meglehetősen botrányos: a milliárdos előbb látszólag elállt a felvásárlástól, majd végül mégis megvette a vállalatot, és egyik első intézkedéseként minden vezetőt kirúgott. Később aztán ultimátumot adott a dolgozóknak, több százan pedig fel is mondtak.

Mivel Musk a szólásszabadságra hivatkozva megváltoztatta a moderálási szabályokat, az oldalon elszabadult a gyűlöletbeszéd. Már az is felmerült, hogy eltűnhet a Twitter az Apple és a Google alkalmazásboltjából – írja a Gizmodo.

Liz Wheeler podcaster a héten egy tweetben fejtette ki, hogy amennyiben kitiltja az appot az Apple és a Google, Musk saját telefonmárkával állhatna elő. Wheeler szerint a fél ország szívesen lemondana az iPhone-okról és az androidos készülékekről, Musknak pedig nem okozna gondot egy okostelefon létrehozása.

A podcaster még szavazást is indított, amelyben a felhasználók eldönthették, érdemes-e a milliárdosnak saját telefonmárkát alapítania. A mintegy 130 ezer válaszadó 51,2 százaléka szavazott igennel.

Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Három órával később Musk a platformon reagált az ötletre.

Mint írta, nagyon reméli, hogy nem tiltják a Twittert, de ha mégis így alakul, nem lesz más választása, mint készíteni egy alternatív okostelefont.

Az Apple és a Google előírásai alapján nem lehet alkalmazásboltjukban olyan app, amelyben gyűlöletkeltő vagy diszkriminatív beszédet, zaklatást tesz lehetővé, illetve nyíltan szexuális tartalommal bír.

The post Saját telefonmárkát hozhat létre Elon Musk first appeared on 24.hu.