:
Breaking News

Milliárdokat veszít az Apple, ezért nem kapni szinte sehol sem iPhone-t

Kínában szenved az óriás.

Súlyos koronavírus-kitörések és az ennek köszönhető félelem miatt megakadtak az Apple telefonjait bérgyártó Foxconn kínai üzemei, írja a CNN. A Csengcsouban található gyárban a mút hónapban kezdődtek a problémák, ekkor a gyár termelési kapacitása jelentősen lecsökkent a covidfélelem miatt otthon maradó munkások miatt. A Foxconn ekkor bónuszokat ígért az állományba visszatérő és új dolgozóknak is,

azonban a múlt héten a munkások erőszakos tüntetésbe kezdtek a menedzsment ellen, mivel az állítólag nem fizette ki a beígért plusz juttatásokat.

A járvány ellen hazmat ruhában védekező biztonsági őrökkel harcoló munkásoknak végül a vállalat készpénzzel küldte haza az (ex-)dolgozókat.

Több ebből Milliárdokat veszít az Apple, ezért nem kapni szinte sehol sem iPhone-t Webáruházak: van mit tanulnunk a csehektől

A CNN Businessnek nyilatkozó pénzügyi elemző, Daniel Ives szerint az Apple egyik legnagyobb problémája jelenleg a csengcsoui helyzet. Ives vállalata, a Wedbush Securities kalkulációi szerint a tech óriás közel 1 milliárd dollárt veszthet hetente az ellátási akadályok miatt, és nagyjából az iPhone 14 összes eladásának öt százalékát áthúzzák a Kínában történő komoly lezárások és korlátozások.

A híres Apple-jós, Ming-Chi Kuo szerint az iPhone-ok összgyártókapacitásának nagyjából tíz százalékát érinti a csengcsoui probléma. A folyamatos kínai gondok a kaliforniai vállalatot az indiai illetve tajvani diverzifikáció felé sodorják.

The post Milliárdokat veszít az Apple, ezért nem kapni szinte sehol sem iPhone-t appeared first on Forbes.hu.