:

Drágább a csirke az adventi vásáron, mint a mellette lévő luxusszállodában

Adventi infláció a Vörösmarty téren.

Kovács Alex Gábor, az ellenzéki összefogás MSZP-s politikusa a Vörösmarty téri karácsonyi vásár és a vásártól egy perc sétára található, nemzetközi popsztárok által is előszeretettel frekventált ötcsillagos luxusszálloda, a Kempinski Hotel Budapest árait hasonlította össze Facebook-bejegyzésében. Az összeállításból kiderül, hogy

a vásári grillezet csirke körettel 7 ezer forint, míg a luxushotelben 4280,a libamájért 8 ezret, köretért 2500-at kérnek a Vörösmartyn, míg a Kempinski körettel 6480 forintért adja a fogást,a marhapörkölt és a magyar paprikás között is 500 forint a különbség a luxushotel javára,a grillezet lazac körettel 9 ezer forint a vásárban, a Kempinskiben 6580 forint, a gulyás pedig 200 forinttal olcsóbb az ötcsillagos szállodában.

„Múltkori iratbetekintésem eredményeként kiderítettem, hogy 120 milliós kedvezményt adott az V. kerület fideszes polgármestere a karácsonyi vásárokat szervező cégnek a közterület-használati díjból. Ennyi pénztől tehát már biztosan elesnek a belvárosiak. Vajon a szervező cég ezt a kedvezményt megjeleníti a vásár áraiban? Olcsóbb lett ettől bármi is? Röviden: nem” – írja a bejegyzésben a politikus.

Több ebből Milliárdokat veszít az Apple, ezért nem kapni szinte sehol sem iPhone-t Négy napos szünetet tart az egyik nagy bank, erre kell figyelni

Egy darab flódni 1900 forint, egy darab zserbó 1800 forint, egy darab rétes szintén 1800 forint, a kürtős kalács 2200 forintnál kezdődik. Néhány percnyi sétára, az Október 6. utcában harmadáron lehet rétest venni – tette hozzá Kovács. Az infláció jelentős mértékben megmutatkozik a vásáron, a Telex számításai szerint azonban nem 20, hanem közel 50-80 százalékos ugrást lehet megfigyelni a standoknál.

The post Drágább a csirke az adventi vásáron, mint a mellette lévő luxusszállodában appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés