:

ePénztárgép: új evolúciós lépcsőfok a kiskereskedelemben

ePénztárgép: új evolúciós lépcsőfok a kiskereskedelemben

Jelenleg 170–180 ezer olyan online kassza üzemel az országban, ami ugyan megfelel a NAV követelményeinek, de a törvényi kritériumokhoz hamarosan jóval több adatszolgáltatásra, az ügyféligényekhez pedig innovatívabb fizetési opciókra lesz szükség. Várkonyi Gábor, a számlázó, pénztárgépi és elektronikus fizetési megoldásokat forradalmasító CMO24 ügyvezetője bejelentette: mind adminisztrációs, mind pedig ügyfélkényelmi szempontból új, komplex eszközcsomagot alkottak a kiskereskedelem és a vendéglátók számára. Utóbbiak egyetlen szoftvercsomaggal és a jelenleg használt eszközeikkel is megfelelhetnek az NTAK-adatszolgáltatás törvényi kötelezettségének.

– A kiskasszák annyit tudnak, hogy az összeg átlaggyűjtő szerinti beütése után zárják a nyugtát. A készletkezeléshez, bankkártya-elfogadáshoz és minden máshoz már számítógép kell, de az ePénztárgép applikáció erre önmagában is képes, illetve meg lehet felelni vele olyan későbbi követelményeknek, mint az eNyugta, vagy a vendéglátósoknak 2023. július 1-jétől kötelező NTAK. Utóbbi szélesebb körű adatszolgáltatást igényel, mint amire egy online kassza képes, tehát biztosan szükség lesz egy olyan, ár-érték arányban is elfogadható, egyszerű applikációra, mint az ePénztárgép – fejtegette Várkonyi Gábor.

FORRADALMI SZOFTVER- ÉS HARDVERESZKÖZÖK

A CMO24 egy markunkban elférő mini adóügyi nyomtatóval is jelentkezett, ezen kívül olyan szoftveres támogatást tett az ePénztárgép alkalmazás mögé, ami okoseszközre telepítve, Bluetoothon keresztül már most is kommunikál bizonyos pénztárgépekkel: hozzájuk sem kell nyúlni, hiszen az üzlettér bármely pontjáról kapcsolatba léphetünk velük, míg az apró nyomtató segítségével a nyugtatovábbítás is megtörténik. A cég mindezzel egy olyan technológiai innovációt készít elő, ami csak arra vár, hogy megszülessen köré például az eNyugta törvényi szabályozása. A CashBox nyomtatót és a mobilra telepített applikációt 2023 első negyedévében már tömegesen  szeretnék tesztelni a piacon.

– Itt arra kell gondolni, hogy bevezetünk egy ePénztárgép applikációt, mely az egyes vállalkozások felhőalapú kereskedelmét és a digitalizációjuk fejlődését is elősegíti. Az ePénztárgép app letelepítésével a legkisebb vendéglátó,vagy kereskedelmi üzletek számára is könnyen használható megoldást nyújtunk. Ezt az alkalmazást akár egy A920Pro bankterminálra telepítve is lehet használni az NTAK adatszolgáltatáshoz való megfelelésre, valamint Bankkártya és Szépkártya elfogadására – mondta az igazgató. 

A rendszert úgy építették, hogy magától értetődő, a Facebook egyszerűségével használható szoftver álljon az ügyfelek rendelkezésére. Az interfészt addig finomítják, ameddig csak lehetséges – épp erre szolgál a hamarosan kezdődő bevezetési és tesztidőszak. A visszajelzések alapján mind kényelmesebbé teszik a használatot, hogy az eladónak végül csak az összegeket kelljen beütni, de minden más automatikusan történjen.

INTEGRÁLHATÓSÁG, FELHŐ ÉS ADATVÉDELEM

A 2023-as tervek között az is szerepel, hogy az alkalmazást integrálhatóvá teszik többfajta kereskedelmi rendszerbe, így nem szükséges lecserélni a jelenlegi eszközparkot, sőt, a háttérben azokat a rendszereket is megtarthatják, amiket eddig használtak. Az átállást a CMO24 saját szakértői segítik, míg a háttértámogatást a világ egyik legjobb felhőszolgáltója nyújtja.

– A cégünknek jelenleg is több forgalmazási engedélye és száz főt meghaladó viszonteladói hálózata van, de ezt szeretnénk tovább bővíteni, hiszen rajtuk és az ügyfélszolgálaton keresztül fogunk támogatást nyújtani – magyarázta Várkonyi Gábor, megjegyezve, hogy a rendszer karbantartását szintén annyira le fogják egyszerűsíteni, mint magát a használatot. A végső cél az, hogy az eszközök kezelése és a szoftver alkalmazása ne legyen bonyolultabb, mint egy mobiltelefon mindennapi használata.

Az adatbiztonságot mindehhez a Microsoft Azure felhőjével garantálják, így egyrészt elkerülik az adatvesztést és a különböző cégek adatai közötti átjárást, másrészt folyamatos elérhetőséget biztosítanak. Komoly innováció továbbá az, ahogy ePénztárgéppé alakítanak nem csak bankkártya-terminálokat, hanem Android rendszerű eszközöket is. Mindez hatalmas lépés a platformfüggetlenség felé – állapította meg az ügyvezető. (X)

The post ePénztárgép: új evolúciós lépcsőfok a kiskereskedelemben appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés