:

Egyre elterjedtebb lesz az online hiteligénylés

Várhatóan egyre nagyobb teret kapnak a lakáshitelezésben az online megoldások 2024-től, a fogyasztóbarát lakáshiteleknél ugyanis az érintetteknek lehetőségük lesz az igénylést döntően elektronikus úton elintézni, hívja fel a figyelmet szerdai, Forbes.hu-nak is eljuttatott közleményében a money.hu

Az online megoldásokra már most is komoly igény mutatkozik a money.hu összeállítása szerint és újabb lökést kaphat a digitalizáció a mindennapos pénzügyeken belül a lakáshitelezési fronton. A Magyar Nemzeti Bank tervei szerint ugyanis a fogyasztóbarát lakáshiteleknél az igényléshez szükséges adminisztrációt elektronikus úton elintézhetik az érintettek. Ez mindenképpen szintlépést jelenthet a lakáshitelezésben:

a hitelügyintézés digitalizációja fontos része lesz a jelzáloghitelezésnek. Kényelmesebbé, egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a folyamatot, így a hiteligényléshez kötődő költségek is csökkenthetők, minimalizálhatók

– mondta Korponai Levente, a money.hu vezetője. Hozzátette: az online megoldások iránti igényt jól szemlélteti, hogy ingatlan.com oldalain elérhető Hitelintéző szolgáltatást – amelynek a hátterét a money.hu biztosítja – több tízezren használják. 2020 óta összesen 40 ezer felhasználó végzett kalkulációt a Hitelintézővel, amely azt mutatja meg, hogy lakásvásárlást tervezők mekkora összegű hitelt kaphatnak a jövedelmi helyzetük alapján, választ ad továbbá arra is, hogy milyen támogatásra – például csok, babaváró – jogosultak. Ezek alapján megismerhetik az érintettek a legjobb finanszírozási alternatívát és így az ingatlan.com kínálatában szereplő eladó lakások közül megtalálhatják azokat, amelyek megvásárlásához megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek. A Hitelintéző felhasználóinak 88 százaléka, az elérhető állami támogatások mellett hitel felvételét is szükségesnek látta a lakáscélok megvalósításához.

Indulhat a verseny az ügyfelekért


Az MNB törekvése a korábbinál átláthatóbb és ügyfélbarátabb piaci környezetet eredményezhet. A banki ajánlatok online összehasonlíthatósága ugyanis tovább fokozhatja az ügyfelekért folytatott versenyt, fogalmazott Korponai Levente. 
 
A money.hu szakértője szerint

a mostani bizonytalan gazdasági környezet, a magasabb kamatok még vonzóbbá teheti az olyan digitális megoldásokat, amelyek segítségével a hiteligénylők személyre szabott banki szolgáltatások közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet.

A bankok ajánlatai között ugyanis már több milliós különbségek láthatók a teljes visszafizetendő összegben, ha ugyanolyan összegű és futamidejű hiteleket hasonlítunk össze egymással. 

The post Egyre elterjedtebb lesz az online hiteligénylés appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés