:
Breaking News

Sikkasztott a kőgazdag orosz milliárdos, megérkezett az ítélet

19 év börtönbüntetést kapott Zijavugyin Magomedov, a Summa Group alapítója.

Döntött a moszkvai Mescsanszkij bíróság a Zijavugyin Magomedov, a Summa Group alapítójának sikkasztási ügyében. Az üzletember 19 év börtönt kapott, míg testvére, Magomed Magomedov 18-at. Az ügyészség eredetileg 24 és 21 év büntetést kért a 2018 áprilisában őrizetbe vett testvérpárra, írja a 444.hu.

A Magomed-fivérek közel 70,5 milliárd forintnyi összeget sikkasztottak, valamint több bűnszövetkezet létrehozása fűződik a nevükhöz. Az ítélethirdetés több napig tartott, a bíróság 19 milliárd forintnyi kárfizetés mellett döntött az alperesek javára.

Több ebből Sikkasztott a kőgazdag orosz milliárdos, megérkezett az ítélet Anyja előtt is titkolta, most ő az első YouTuber, akiből milliárdos lehet

Anyalapunk, az amerikai Forbes egy évtizede Magomedovot Oroszország egyik leggazdagabb emberének nevezte, ekkor közel hárommilliárd dolláros becsült vagyon felett rendelkezett. Az építőiparban és logisztikában érdekelt – és a 2018-as orosz labdarúgó-világbajnokságra készülő kalinyingrádi stadion kivitelezésében közel 752 millió rubelt elcsaló – Summa Group mellett tech cégekbe is fektetett.

The post Sikkasztott a kőgazdag orosz milliárdos, megérkezett az ítélet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés