:
Breaking News

Orbán: ettől függ a rezsitámogatás megtartása

Ha teljesen kivezetik, minden családnak 181 ezer forinttal többet kellene fizetnie.

Orbán Viktor miniszterelnök a jövő évi másfél százalékos gazdasági növekedéshez kötötte a családok rezsitámogatásának megtartását a péntek reggeli Kossuth Rádióban elhangzott interjújában. A miniszterelnök szerint ha ezt a GDP-szintet megugorja Magyarország, akkor „meg tudják védeni” a jelenlegi rezsiintézkedést, különben 181 ezer forinttal többet kéne fizetnie minden családnak minden hónapban.

A bejelentés a piaci előrejelzéseket figyelembe véve nem ad túl sok optimizmusra okot.

Mészáros szuperbankja októberi prognózisa szerint ugyanis a jövő évi növekedés 0,4 százalékra eshet vissza. Az MNB szeptember végi előrejelzései szerint is a másfél százalék a felső korlátja a GDP 2023-as intervallumának. A nemzetközi Fitch Ratings 0,9 százalékos növekedéssel számol, egyedül az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank tette 1,5 százalékra a jövő évi GDP-t.

Több ebből Orbán: ettől függ a rezsitámogatás megtartása Olyat látni most a hitelpiacon, amire utoljára tavaly volt példa

A miniszterelnök a szokásos reggeli rádióinterjúban több gazdasági kérdést is érintett:

szerinte a globális minimumadó munkahelygyilkos, ezért nem támogatja Magyarország,a más országokkal szembeni energiafüggőség és a saját előállítás hiánya nagy gondot okoz,évente 4000 milliárd forintot veszítünk az energiaimport megdrágulása miatt.

The post Orbán: ettől függ a rezsitámogatás megtartása appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés