:
Breaking News

Bukta a fellebezési bíróság döntését Trump – a legrosszabb pillanatban

Nem jó döntés érkezett a Fehér Házból kiszavazott elnöknek.

Az Atlantában ülésező körzeti fellebbezési bíróság Donald Trump számára kedvezőtlenül döntött a volt elnök ellen az Igazságügyi Minisztérium által indított vizsgálatban, írja az MTI. A bíróság ugyanis leállította annak a külső szakártőnek a munkáját, aki ősztől kapott kinevezést a floridai bíróságtól arra, hogy a több ezer irat lefoglalásának jogszerűségét vizsgálja.

A fellebbezési bíróság döntése szerint a törvény világosan fogalmaz, és nem lehet új szabályt alkotni arra, hogy egy házkutatási végzés bármely alanya, akár egy volt elnök, blokkolhasson egy kormányzati vizsgálatot, miután a végzést már kiadták.

Több ebből Orbán: ettől függ a rezsitámogatás megtartása Olyat látni most a hitelpiacon, amire utoljára tavaly volt példa

Trump floridai rezidenciáján, a Mar-A-Lagon augusztus nyolcadikán tartott az FBI razziát: bejelentés nélküli házkutatásuk során több tucat doboznyi irattal távoztak. A vizsgálat arra irányul, hogy az előző elnök tartott-e magánál törvényellenesen elnöki időszakából származó minősített iratokat.

A mostani döntés értelmében folytatódhat a vizsgálat, ami különösen rossz időpontban érkezik Trump számára,

hiszen alig pár napja jelentette be, hogy ismét elindul a republikános elnöki jelölt címéért 2024-es amerikai előválasztásokon. A döntés jelentősen visszavehet a volt elnök momentumából.

The post Bukta a fellebezési bíróság döntését Trump – a legrosszabb pillanatban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés