:

Egy csipetnyi Párizs: Ünnepi csillogás a belvárosi SÉYLI Boutique-ban

Egy csipetnyi Párizs: Ünnepi csillogás a belvárosi SÉYLI Boutique-ban

Molnár Andrea, Verrasztó Evelyn, Eke Angéla, Bogdányi Titanilla és Viszkok Fruzsina mutatták be a rózsaszínben tündöklő SÉYLI Boutique csillogó, ünnepi kollekcióját. A Pozsonyi út üde színfoltja egy csipetnyi Párizst varázsol a budapesti miliőbe, egyedi szettjeivel itthon is újraéled a butikkultúra.

Ilyés Dorottyát már gyerekként magával ragadta a rajz, a tervezés, a divat, majd később a világ egyik legjobb divatiskolájában, a londoni Central Saint Martins felsőfokú művészeti képzésén diplomázott. Tíz évet töltött külföldön, élt Párizsban és Firenzében, és olyan párizsi divatházaknál dolgozott, mint a Chloé, az Isabel Marant vagy a Jacquemus. Dorka a külföldön szerzett tudást viszont hazánkban szerette volna kamatoztatni, így olyan üzletet nyitott Budapesten, ahol az egyedi ruhák között igazi kincsekre találhatnak a divatkedvelő hölgyek.

„Kevés olyan butik van itthon, ahol valóban különleges ruhaszelekcióval találkozhatunk, olyan kimagasló minőséggel és válogatással, ami nem jön szembe velünk az utcán. A SÉYLI belőlem, a francia-olasz inspirációimból született meg. Érkezhetnek hozzánk a huszonéves lányok anyukáikkal és úgy gondolom, mindannyian elégedetten, a hozzájuk leginkább passzoló szettekkel távoznak majd” – meséli Ilyés Dorottya, a SÉYLI megálmodója.

„Szeretem, ha karácsonykor nem csak a lelkem, de én is egy kicsit ünneplőbe öltözhetek és csilloghatok. Dorkánál egy gyönyörű szabású, elegáns fekete blézert választottam, egyre jobban tetszenek ezek a letisztult darabok. Kényelmes, nem feszengek benne, akár egy megbeszélésre is kitűnő, de tökéletes lehet a családi karácsonyi vacsorához is” – mondja Molnár Andi, akit táncművészként és a hétköznapokban is egyre jobban elvarázsol a divat.

Az üzlet egy átmenetet képez a fast fashion és a luxusmárkák kínálata között. A kollekció különböző külföldi márkák szezonális darabjaiból áll össze, amelyek folyamatosan cserélődnek. A ruhák mellett a butik miliője, színvilága, berendezési tárgyai is mind-mind Dorka stílusát tükrözik, aki egyben öltözködési tanácsadó is.

„Szeretném közelebb hozni a nőket a legbensőbb önmagukhoz, hogy akár a legegyszerűbb szettet is magabiztosan tudják viselni. A personal styling nem csak a sztárok kiváltsága, fontos, hogy megtaláljuk a ruháinkon keresztül, kik is vagyunk valójában” – folytatja Dorka.

„Többször elsétáltam már az üzlet előtt, de egyszer sem mertem belépni, talán picit el vagyunk idegenedve a boutique-műfajtól, az óriási plázák, hatalmas store-jait szoktuk meg az elmúlt évtizedben” – mondja Verrasztó Evelyn. – „Pedig ha egy szakértő segíti a vásárlásunkat, elkerülhetjük, hogy felesleges ruhadarabokkal halmozzuk tele a szekrényünket. Úszóként azért az életem nagy részét a vízben töltöm, de örülök, ha olykor a divatnak is hódolhatok” – teszi hozzá Evelyn.

“Ha ruhát választok, igyekszem a fenntarthatóságot is előtérbe helyezni és egy harmonikus ruhatárat összeállítani a hozzám közel álló darabokból. Fontos, hogy tudjuk, mire van igazán szükségünk, és amit megveszünk, azok a darabok kombinálhatók legyenek. Szerintem akár egy egyszerű fehér pulóverben és farmerben is lehet csillogni, mert a csillogás tulajdonképpen belülről fakad” – mosolyog Eke Angéla színésznő.

A SÉYLI-t a folyamatos megújulás jellemzi, így az ünnepi időszak közeledtével az üzlet is csillámporos ruhát ölt.

„A legújabb kollekciónkat az ünnepekre hangoltuk, a letisztult, egyszerű szettekbe is belecsempésztük a csillogást, apró flitterekkel tettük még varázslatosabbá a ruhadarabokat. Sok nadrág-blézer szettet építettünk a kollekcióba, amelyek elegánsabb szaténból, bársonyból készültek, előszeretettel használjuk a fényes-matt összjátékot. Ami a kiegészítőket illeti, dominálnak a metálos színek, míg a táskáknál a bronzos, arany árnyalatok, fényes hatású anyagok kerülnek előtérbe. A táskák mellett pénztárcák és irattartók is színesítik a kollekciót, amelyek karácsonyi ajándéknak is tökéletesek lehetnek, valamint alkalmibb, köves ékszerek teszik fel az i-re a pontot” – mutatja be az ünnepi kollekciót a tulajdonos.

„Az öltözködés az önkifejezés nagyon fontos része számomra, szeretem, ha egyszerre érezhetem magam kényelmesen és csinosan egy szettben. Sokszor variálom a stílusokat, de mindig az időtálló darabokat keresem. Karácsonykor én a pizsamás típust képviselem, szeretek ilyenkor bekuckózni, nagyokat olvasni és kártyázni a családdal. Szilveszterkor azonban előtérbe kerül a csillogó énem” – mondja Viszkok Fruzsi.

The post Egy csipetnyi Párizs: Ünnepi csillogás a belvárosi SÉYLI Boutique-ban appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés