:
Breaking News

Újabb ország került az EU szankciós tiltólistájára a rakétatesztjei miatt

Észak-Koreát az Egyesült Államok, az EU és több ázsiai szövetségese is elmarasztalta.

Ballisztikus rakétákat tesztelt, emiatt újabb szankciókkal sújtja Észak-Koreát az Egyesült Államok illetve több ázsiai szövetségese – köztük Japán és Dél-Korea –, valamint az Európai Unió is, írja a BBC Business.

Észak-Korea idén rekordmennyiségű, több mint 60 rakétát lőtt fel, és interkontinentális ballisztikus rakétákat is tesztelt.

Észak-Koreát már eddig is kemény szankciók érték az elmúlt években a nyugati országok részéről. Az új szankciós kör értelmében az ország összes, Egyesült Államokban lévő pénzeszköze befagyasztásra kerül, és egyetlen amerikai vállalattal valamint magánszeméllyel sem indíthat tranzakciót.

Több ebből Újabb ország került az EU szankciós tiltólistájára a rakétatesztjei miatt A kazán csak -5 foknál kapcsol be, konditerem és hinta is van – itt születnek Budapesten a forradalmi ötletek az autóiparnak

„A mai lépések a Koreai Köztársasággal és Japánnal szorosan együttműködve történtek, és tösszehangolják politikáinkat az Uniós partnereinkkel is az Észak-Korea globális fenyegetésével kapcsolatban – áll az Egyesült Államok külügyminisztériumának közleményében. – Ezek a lépések is alátámasztják tartós elhatározásunkat, hogy előmozdítsuk az elszámoltathatóságot Észak-Korea ballisztikus rakéták kilövéseinek ütemére, mértékére és terjedelmére reagálva.”

The post Újabb ország került az EU szankciós tiltólistájára a rakétatesztjei miatt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés