:

8 ajándékötlet, amivel meglepheted a nagyvárosi stílusos férfiakat

8 ajándékötlet, amivel meglepheted a nagyvárosi stílusos férfiakat

Telefonba pötyögés antitézise, nem mindennapi toll a mindennapokra, kliséket átugró ajándékcsomag. Nyolc menő meglepetés életed elegáns férfijainak – tizennyolcezer forinttól egészen hárommillióig.

Kérastase Genesis Homme ajándékcsomag

Túl vagyunk már a 2010-es évek eleji, a metroszexuális férfi lényegét meghatározni kívánó cikkek rohamán, ezért most a „miért és hogyan ad magára az igényes nagyvárosi” részt átugornám. A Kérastase új termékvonala nem csak ennek a szegmensnek telitalálat: a gyenge, ritkuló hajat erősítő, hajhullást megelőző vonal gyömbérkivonattal, kreatinnal és aminexillel segíti felfrissíteni a sérót. Pluszpont, hogy a jól habzó sampon kis kiszerelése is meglepően sokáig elég, a kényes-mindenre allergiás fejbőröm pedig sosem bántotta. (Hasonlóan kényes fejbőrűeknek a Specifique Bain Vital Dermo-calmot is tudom ajánlani.)

Hagyjátok a boltokban a klisés dezodoros-férfiöltözőszagú ajándékdobozokat, hölgyek, és lepjétek meg a férfiakat inkább ezzel a kényeztető csomaggal.

Kérastase partner szalonok, 22 300 Ft (ajánlott fogyasztói ár)

Traveler’s Notebook

Ahogy egyre inkább áthelyeződik az életünk a digitális térbe – helló, metaverzum! -, mintha kiújult vonzalommal ragaszkodnánk a fizikális világ klasszikus találmányaiért. Nem véletlen pörögtek épp csúcsra a pont a streaming érában a bakelitlemezek eladási példányszámai sem, foggal-körömmel kapaszkodunk a megfoghatóért, a tapinthatóért.

Na jó, túlromantizáltam? Lehet.

Ettől még a japán papírművészet zászlóshajóját vezető Midori leányvállalata, a Traveler’s Company bőrnotesze remek, stílusos antitézise az iPhone Notes appba való firkálásának: a zsebbe csúsztatható „útlevél” méretet bármikor elő lehet kapni egy feljegyzésre, gondolatra, időpontra vagy telefonszámra – felépítését pedig az újratölthető, gumival befűzött kis refillekkel alakíthatjuk saját szükségleteinkre. És kiegészítő ajándékként sem utolsó egy-egy új tömb a Thaiföldön készülő, minőségi bőrrel közrefogott paksamétába.

Fiók, 18 990 Ft

Pilot Custom 912 Falcon 

És ha már klasszik noteszezős-fizikális világ, egy elegáns, remek töltőtoll is dukál a stílusos férfi repertoárjába. A Pilot Custom 912 nem mindennapi választás a mindennapokra: míg a Montblanc Meisterstücköt esküvői tanúzásnál vagy nagyobb üzletek szerződésének aláírásánál érdemes előkapni, a 912 tökéletes napi használatra is. Anélkül, hogy megalkudnánk az írás élményének oltárán – a hegy ródiummal bevont 14 karátos arany, puhasága úgy siklik a papíron, mint szamurájkard a vajon. Hiába, a japánok tényleg tudnak valamit. A Custom 912-t tizenötféle tollheggyel kínálják, a legszebb ún. vonalvariációkat (amikor az írásképet a változó vonalvastagság szépíti) a Falcon, azaz FA típussal lehet elérni – de a Soft Fine és a Soft Medium Fine hegyek rugalmassága is kiváló. Tintát is érdemes a Pilot tárából választani, a minőséget képviselő Iroshizuku szortiment Tsuki-yo (japánul holdfény) üvegcséje maga a folyékony elegancia.

Goulet Pens, kb. 87 000 Ft

The Macallan 15 Years Double Cask Whisky

Nem lenne teljes férfiaknak szóló ajándéklista whisky-ajánlás nélkül, a Macallan tétele azonban távol áll a kliséktől. A skót Speyside-ból érkező nedűt amerikai és európai, oloroso sherryvel fűszerezett hordókban érlelik külön-külön, majd tizenöt év elteltével „házasítják” a két változatot – innen a Double Cask név. A mélyebb szín, a vaníliás, citrusos, tejkaramellás íz egy igazán kellemes és könnyű single maltot eredményez. Hiába gyártanak 11-12 millió litert a skótok, a kereslettel egyes tételeknél bizony versenyezni kell, és ilyen a 15 Years Double Cask is (megkeresésünkre a WhiskyNet 1-2 héten belül ígért új szállítmányt); alternatív ajándékként viszont remek élmény lehet a világ egyik legszebb bárjában, a Múzsában induló The Macallan Experience, ahol a lepárló üzem milliós tételeit is meg lehet kóstolni.

WhiskyNet, 59 990 Ft

Szponzor tipp 42 990 HUF

Emelj szintet a kültéri sétákban és a természet felfedezésében a Skechers Relaxed Fit: Arch Fit Road Walker – Recon-nel. Ez a cipő Arch Fit® belső talppal készült a tökéletes alátámasztásért, valamint Goodyear® külső talppal a maximális strapabíróság és csúszásgátlás érdekében. Vízlepergető felületének köszönhetően pedig akár esős időben is kalandozhatsz. Próbáld ki és érezd a különbséget!

Megnézem

Sony WH-1000XM5 Fejhallgató

Az életminőségemet drasztikusan javítva vettem pár éve egy aktív zajszűrős fejhallgatót, a Bose QuietComfort 35 II kódnévre hallgató csodát. Máig az egyik legjobb beruházásként tekintek rá, egyaránt jól szűri a reggeli-esti tömegközlekedés és a repülőgép hajtóműjének búgását is. Arról meg nem is beszélve, hogy mámorítóan remegteti a dobhártyákat egy-egy basszus-erős dal. A Sony a vicces nevű WH-1000XM5-tel még ráígér erre az élményre egy lapáttal: a zajszűrés világklasszis, az audiofil szíveket a tökéletesen kidolgozott szuperlatív hangzás dobogtatja, és a dizájn is sokkal kifinomultabb elődjeinél. Kütyü-megszállottaknak majdhogynem kötelező darab, évekig az utazás legjobb kiegészítőjeként fog szolgálni.

Sony Központi Szalon, 135 900 Ft

Santos de Cartier

Martin Deluxe választása azoknak, akiknek az ár nem számít. A Santos de Cartier az ékszermárka egyik legfontosabb darabja, és történelmi vonatkoztatásai – a 20. század eleji úttörő aviátor, Alberto Santos-Dumont 1904-ben készült mechanikájának örökségéről beszélünk – miatt kétségkívül azon óraszerelmesek gyűjteményében is helye van, akik inkább a Patekre vagy a Breguet-re esküsznek. A kezdők csuklóin pedig a borjúbőrre cserélt szíjjal minden különleges alkalomra tökéletes flagship lehet.

Cartier, 3 120 000 Ft

Shiseido Men Ultimune Power Infusing Concentrate

Nem csak a séró, az arc ápoltsága is fontos. A Shiseido Men termékcsaládja kifejezetten a férfiak bőrének gyengeségeire koncentrál, így tesz az Ultimune kasszasiker Men változata is. A belső védekezést és a káros anyagokkal szemben (helló, budapesti szmog!) való védekezést az úgynevezett Triple Tsubaki Technológiával, azaz a japán – igen, ez is japán – kamélia leveléből, virágából és magjából nyert kivonattal segítik a mindennapokban. A legjobb, hogy a precízen csiszolt, hangzatos marketingszövegek mellett tényleg működik is a cucc, tapasztalataim szerint láthatóan frissebb, egészségesebb arcot varázsol a használójának. A Men termékvonal egyéb, kevésbé drága változatai is remekül hatnak, az Energizing Lotion például bátyám nagy kedvence.

Douglas, 32 490 Ft

Tom Ford 002

Tom Fordot senkinek sem kell bemutatni. A Gucci-házat gatyába rázó divattervező nemcsak a „nagyvárosi stílusos férfi” élő megtestesülése, annak mindenkori stílusikonjaként az ideál határozott alakítója is. Coffee table könyve, a Tom Ford 002 (az olasz divatházról szóló első után) a nevéről elnevezett márka éveit krónikázza, aminek eladásával épp most lépett a dollármilliárdosok sorába – így nem csak eleganciát, üzletet is tanulhatunk a mézesen dörmögő texasitól.

Atlantisz Könyvsziget, 41 679 Ft

The post 8 ajándékötlet, amivel meglepheted a nagyvárosi stílusos férfiakat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés