:

Lettországtól Portugáliáig megismerték a magyar tejtermék-helyettesítőt

Lettországtól Portugáliáig megismerték a magyar tejtermék-helyettesítőt

Sankt Pöltenben rendezték meg az E3UDRES2 projekt keretein belül az első Regional Stakeholders Forumot (regionális vállalkozói találkozót) 2022. november 24-én és 25-én.

A rendezvény házigazdája a helyi egyetem (University of Applied Sciences Sankt Pölten / Fachhochschule Sankt Pölten) a nemzetközi hét keretei között fogadta az E3UDRES2 konzorcium jelenlegi és jövendőbeli tagegyetemeit illetve a velük érkező üzleti partnereket. Így kilenc ország egyetemei és társadalmi szerepvállalói vitathatták meg az egyes régiókat leginkább érintő oktatást, kutatást és innovációt felölelő kérdéseit.

Mely országok felsőoktatási intézményeiről is beszélünk? Az igazán széleskörű egyetemi együttműködés partnerei a következők:

Ausztria (St. Pölten University of Applied Sciences)

Portugália (Polytechnic Institute of Setúbal)

Magyarország (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, MATE)

Lettország (Vidzeme University of Applied Sciences)

Románia (Politehnica University of Timisoara)

Belgium (UC Leuven-Limburg University of Applied Sciences)

Finnország (Jyväskylä University of Applied Sciences)

Németország (Fulda University of Applied Sciences)

Hollandia (Saxion University of Applied Sciences)

A kilenc konzorciumi partner az immár második születésnapját ünneplő projekt keretein belül először szervezett olyan fórumot, melyre minden intézmény társadalmi és vállalkozói partnereit is magával hozta. A MATE képviseletében az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézettel a Capriovus Kft. vett részt. A rektori köszöntőt követően Lettország nagykövete köszöntötte a jelenlévőket. A projekt jelenének és jövőjének bemutatását követően a régiók szükségleteit bemutató előadásokon vettek részt a résztvevők. November 24-én este gálavacsora keretében volt lehetőségük közelebbről megismerni a többi partnert. A beszélgetések során számos új ismeretség köttetett. 25-én az előadásokon és networking lehetőségeken túl a projekt jövőjét segítő workshopok voltak.

– Nagy örömünkre szolgált, hogy technológiai és termék újdonságainkkal mi is részt vehetünk ilyen innovációs közegben. Ráadásul úgy is érezzük, hogy szénhidrát- és zsírmentes tejtermék-helyettesítő termékcsaládunkkal, a ToTu-val igazi innovációs úttörők vagyunk tejmentesen, fitten táplálkozóknak termékeket fejlesztők körében is – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-fejlesztő.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

The post Lettországtól Portugáliáig megismerték a magyar tejtermék-helyettesítőt appeared first on BellaCafe.hu.